Monday, 26 September 2011

bawak junior keluar outing ;)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.


phewitttt. entry dimulakan dengan gambar aku yang tak semenggah. aku kan dah lama tak update blog. mesti ramai yang dah kempunan nak tengok muka aku kan. so silakan silakan. tataplah dengan puas. haha

wahhhhhh.. dasyat sunggoh aku nih. agak lama jugak la aku ambik mood nak tulis entry untuk kali nih.
perghhhhhh.. memang terbaik. entry ni patutnya aku dah boleh nak publish minggu lepas. tapi tetiba mood nak mengarang hilang entah kemana. so terbiar macam tu je lahh entry ni.

aku bukan malas ok. cuma ketidak adaan masa sahaja. dari hari mula aku jejak kaki ke ump nih tak pernahnya ada masa sengkang untuk aku. first week study dah spoil ! dah dapat asaimen. and dah ada presentation.
apalah nasib kan. second week pulak dah ada quiz bagai. memang terbaik la sem tiga aku nih. suka !

tapi still aku ada masa keluar dengan kawan kawan aku. hebat kan... hahha. yelahhh... dah lama sangat kat penang tu rindu jugak nak pusing pusing kuatan nih.. even banyak keja. still nak ronggeng. bila keja tak siap mula la mengeluh. apalah aku ni kan. noob ! boooooo.. 


aku keluar ritu dengan kawan kawan aku. kawan aku dari rumah pon ada. dia mintak u sama aku sebab takle nak pisah dengan aku lah tu kan.. kehkehkeh. kira keluar jalan jalan kali ni macam siri keluar pusing pusing kuantan bersama junior =D


exceli banyak tempat yang kitorang pegi. tapi semua pon tak sempat nak snap gambar. kat laut ni ja yang menyempat. lepak lepak cuci mata. kalau nak taw laut ni kat teluk cempedak kuantan. kat sini la student student sekitar kuantan lepak. nak dating buat maksiat pon kat sini lah. 
malam minggu perghhhhhhhh. memang ramai pasangan pasangan merpati dua sejoli. wahhhhh ayat ! sastera sangat. kahkahkah.


gambar terlebih happy perlu lah ada. menunjukkan yang kami semua happy sangat dapat lepak lepak dekat sana.. hehehe. gambar guna henpon ja. hasil kuarng cantik. harap maaf :)


habesss.. jom balik !

liya cakap : nak study pulak, malas -__-'

Tuesday, 6 September 2011

PHOTOGENIC STYLE CONTEST

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

ok kalau korang semua tengok tajuk mestilah tajuk ni ada kaitan dengan contest kan..
yes ! tepat sekali. aku teringin pulak nak join contest ni.. actually aku jarang rajin nak join contest contest ni..
apatah lagi contest ni memerlukan korang vote aku.. lagilah aku malas nak join kan.
tapi ntah apa yang merasuk aku petang petang ni. rasa nak join pulak.. teehee.
teringinnnnnn..

pertandingan ni telah dianjurkan oleh kawan aku. memang aku kenal sangat la dengan empunya pertandingan ni. mana taw sebab kenal aku bole memang ka. senang dia bagi hadiah kalau aku menang. tayah nak post sebab aku satu aras dengan dia dekat U. dia ni pon bekas roomate aku dulu.. hehe

puiiiiii.. mimpi la kan masuk sebab kawan punya contest senang nak memang..
sudah terang lagi bersuluh telah dinyatakan didalam syarat syarat umum contest ni bahawasanya
Tiada istilah pilih kasih/bulu/warna kulit dalam contest ini.
so, jangan risau kalau korang tak kenal dia pon boleh join. boleh menang jugak lahh.

actually si yana ni anjurkan photogenic contest dengan lucky draw. meh meh korang boleh la pegi dekat blog dia. baca baca la pa yang patut.. mana tahu korang pon nak join jugak kan.
aku join satu ja..

so aku pertaruhkan gambar aku yang ni
*
*
*
*
*

kalau korang baik hati.. bukan bukan. korang kan memang baik hati.. so tolong tolong la ringan kan tangan like gambar aku dekat album dalam fanpage si yana ni.. ok tak ?
makacehh !!!

mula mula korang like dulu fanpage yana nih.
pastu korang cari la gambar aku yang macam kat atas nih.. tolong like ehh.. tQ ! tQ !

senang ja kan.. 

liya cakap : jangan lupa vote saya ;)

Saturday, 3 September 2011

cerita kuih raya

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..


hello hello semua.. apa khabar kah anda semua?? harap harap sihat lah kan.. takde yang tercekik kuih raya la harapnya.. hehe. dikesempatan ni aku nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin. mintak maaf bebanyak kalau entry entry aku ada yang bermulut lancang sedikit. maaf dipinta dari hujung rambut sampai la kehujung kaki. 

agak lama jugak aku menyepi diri. bukan merajuk or tercekik ketupat. tapi memang aku takde kekuatan nak update blog picisan aku nih. erkk ? nak update blog pon kena ada kekuatan kah ? macam angkat berat pulak kan.. hehe.. 

tengok tajuk. cis ! hampeh ! raya dah bekurun. tapi baru nak bercerita pasal kuih raya. nampak sangat malasnyaaaa. bekurun tak update blog. orang lain dah bertahun cerita pasal raya.
tapi takpe lah aku nak cerita jugak.. dengar taw ! :)

extually banyak jugak kuih raya aku buat. yang aku rasa senang dah mudah and yang penting akan habes orang makan ja aku buat. yelah aku malam sehari lagi nak raya baru nak pulun buat kuih raya.
tapi suma aku buat sikit sikit ja. half recipe. bukan malas. tapi family aku suma jenis tak makan kuih sangat. tak baik membazir.. haha

aku takde la nak cerita suma kuih yang aku buat. aku nak cerita dua kuih yang aku baru first time buat tapi laku macam pisang panas. kejap ja habis.. salute kat diri sendiri.. *riak* bahaha

cheese kek
ni la rupa cis kek aku. tak cantik sangat. tapi cepat ja abes. tak sampai setengah jam hidang dah habis.
hebat tak aku.. percubaan pertama yang berjaya dengan jayanya. aku cilok recipe dalam internet ja.
dengan bantuan abang google. dah aku tengok mudah. jalan ja..

yang warna pelik pelik sikit tu biasa la. budak baru belajar. aku lupa nak cover dengan aluminium foil. kan dah hangus sikit. heeee.. yang penting aku buat untuk kali kedua atas permintaan kawan abang aku. dia sanggup bayar sebab nak suruh aku buat lagi :) dia cakap sedap. terharu saya !

apam dot dot
apam dot dot ni pon percubaan pertama aku.. well jadi la jugak and licin jugak la apam dot dot nih. dah ramai sangat dok post gambar apam dot dot yang cumil ni aku pon teringin la nak makan. disebabkan tak jumpa dengan kedai berdekatan cara terbaik mintak pertolongan encik google cari recipe then buat sendiri..

lepas dah bosan tengok corak yang sama aku ubah la corak corak atas apam aku tuh.. dah tak bole taruk nama apam dot dot la lepas ni.. kah kah. tapi apam aku yang warna biru tu terang sangat. scary pulak aku tengok.. kihkihkih

so tu je la yang aku nak cerita. kalau rajin korang google la recipe recipe ni try buat. senang saja.. nak dengan tak nak ja.. hehe. apam dengan kek tak cantik sangat. budak baru belajar..
(^^,)V peace !

liya cakap : kalau nak tempah cheese kek dengan apam dot dot boleh la.. kahkahkah