Thursday, 6 December 2012

silly mistakes !

Assalamualaikum

dangggg ! lepas lepas hantaq kertas test RC tadi aku dapat taw aku buat salah. SILLY MISTAKES ! hate it. benci benci benciiiiiii. silly me. bodoh gila kesalahan tu. masalahnya kalau salah sikit takpa. ni dah salah and it will affect semua jalan kira yang aku dah buat tu. means that salah from the beginning and i lose every single thingsss. 

ni la padahnya sebab excited tengok soalan gila punya senang. dapat dapat soalan tengok senang and me like yeayyy senang. cepat cepat buat nanti tak cukup masa. langsung tak fahamkan soalan. lastly salahhhhhhhhh -__-'

dapat kosong kah aku nanti. Ya Allah mintak dijauhkan. taknak mengulanggg. taknak taknak :(

tapi kawan aku nasihatkan aku tengok dari sudut positif. kalau aku salah sekarang semoga nanti aku takkan buat salah yang sama time final exam nanti. hope so. 

semoga Allah bukak pintu hati penyemak kertas test aku. bagi markah kesian. hehe

p.s : kalaulah masa boleh patah balik, sumpah aku baca, teliti soalan tu betul betul :(

Tuesday, 27 November 2012

durian crepe nyummehh nyummeh !!

Assalamualaikum 


sekarang dah jadi trend dah kat fb laaa kat twitter la semua orang dok pakat pakat nak upload si durian crepe ni. woiiii menduga betoi la. asal tengok gambaq meleleh air liuq. asal tengok gambar meleleh air liuq. susah laa macam ni. 


aku dah la hantu durian. suka gila gila durian kot. kalau bagi aku sepuloh bijik durian pon aku boleh habes sorang sorang. tapi sayangnya durian mahal. kalau beli pon sikit sikit ja. opppsss. temelencong ke cerita lain pulak. ok ok berbalik ke cerita asal. pasal durian crepe


rasanya kalau sapa sapa yang makan durian mesti teliur nak mencuba benda ni dan mestinya makhluk makhluk yang suka teramat dengan durian dah pon mencuba benda ni kan. sedap kan sedap kan ?


rasanya dia ya Allah sedap tak terkira. rasa durian yang creamy. yummy yummy. durian crepe ni luar dia tu tepung yang bancuh dengan ramuan dia jadi macam kulit kuih ketayap tuu. pastu inti dia durian dengan whipped cream. sebab tu dia punya rasa durian yang creamy creamy. ishhh. sedapppp sangat *meleleh air liur* @.@


kalau beli dekat shopping mall tu mostly ada yang 6bijik 10ringgit ada yang 4bijik 10ringgit dan ada jugak yang 3bijik 12ringgit. disebabkan aku ni kuat makan dan aku rasa amount yang dijual tu sikit aku penah buat sendiri. jimat. dapat 30bijik lagi. hambekkk kaw. makan sampai muntah.

disebabkan aku excited sangat buat durian crepe ni aku lupa nak captured gambaq gambaq durian crepe aku tu. tapi takpa. aku dah merancang yang cuti sem nanti aku nak buat lagi and aku nak kongsi resepi dia kat sini. aceli bukan resepi aku. google google lan kan. mihmihmih

adios ~

p.s : dok kat UMP ni susah benor nak dapat durian crepe. haishh -__-'

Saturday, 10 November 2012

ya Allah engkau maha mengetahui

Assalamualaikum

dah bejuta kali aku cakap kat diri sendiri jangan layan dia. mula mula aku mampu untuk tak layan dia. tapi at last aku kalah. 

banyak kali aku cakap kat diri aku sendiri dia tak sayang aku dia tak suka aku. tapi still kenapa aku nak jugak ke dia tu. bodokah kau ni liya ?

dan banyak kali jugak lah aku yakinkan diri aku dia bukan untuk aku. tapiiiiii.......

awat susah sangat aku nak buang perasaan sayang aku dekat dia. makin nak jauh makin dekat pulak rasa. makin tak nak ingat makin rindu pulak jadinya. aduhhhh

Ya Allah, engkaulah maha mengetahui. kuatkan hati aku. tabahkan hati aku :')


" Ya Allah, seandainya kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dengan hatiku "

p.s : kalau hang rasa hang tak pernah ada perasaan sayang tu dekat aku, aku harap hang layan aku macam hang tak sayang aku noh. aku tak nak beharap dekat hang. aku tak nak hati aku tersalah tafsir dengan layanan hang tu. peace yooo !

Friday, 2 November 2012

jj kimbab @ kuantan

Assalamualaikum


haritu ni memang teringin sangat nak p makan kat kedai ni. pastu tetiba kawan aku pulak ajak p. memang tak tolak la aku kan. ikot ja. cari punya cari tapi tak jumpa. sesat. tapi disebabkan keinginan yang membuak nak p makan kat sini telepon habes semua kawan kawan yang taw suruh bagi direction nak p kedai ni. dengan kesabaran yang menggunung yeayyyy akhirnya smpai jugak kami kat sana. syabas !


abaikan muka exsited dahku itu. aku nak tunjuk tempat masak tu ja. yup ! kat setiap meja ada tempat masak tu. macam kat kedai makan steamboat tuuu. punya lah exsited kami semua tengok menu nak pilih makanan yang boleh guna benda alah tempat masak tu. lama jugak dok teliti menu. bukan apa sebab kami semua first time mai makan sini. so memang clueless la nak makan apa. tengok gambar makanan. nampak sedap ambik. nampak menarik order. hihihik


tadaaaa. ni namanya kimchi beef stew. maafkan aku kalau nama dia salah. eceli aku dah lupa nama makanan ni. tapi aku ingat la nama makanan ni ada stew dibelakangnya. hehe. ni lah padahnya bila tengok gambar makanan terus order. asalnya dalam gambar aku nampak macam makanan ni penuh dengan cendawan but makanan ni dia penuh dengan taugeh. ohmaiiiiiiii. sampai ja makanan ni dekat meja nak pengsan aku tengok. aku tak makan sayur and yang penting aku paling benci taugeh. waaaaa. stresss. aku cuma makan daging dengan tauhu ja. nasib kuah dia sedap.


ni pulak kimchi. yucks ! aku tak suka. pertama sebab dia sayur kedua sebab dia sangatlah masam. tak suka tak suka. aku makan satu ja. lepas tu aku tak makan dah. ok sangat membazir disitu


sangat teruju bila tengok nasik dia dihidangkan dalam mangkuk kecik ni. well aku susah jugak nak makan dalam mangkuk kecik ni. aku orang melayu bukan orang korea. haha


at last ada jugak makanan yang aku suka. this is my favorite. saya sangat suka ini. sedapppppppp. ni nama dia toppoki. dalam semua semua makanan yang kami order yang ni ja menepati citarasa aku. yang lain tak pon. so sadddd

so the moral of the story kalau nak order makanan tu at least kena tahu dalam makanan tu ada apa. kang takda la keciwa dikemudian hari.

lepas ni aim nak makan dekat sini lagi. makanan yang dipilih adalah bulgogi. :)

owwhh. aku baru tahu yang kimbab tu adalah sushi. kimbab adalah panggilan sushi dalam bahasa korea dan sushi ada panggilan sushi dalam bahasa jepun. ehh noobnya aku kerana baru tahu. haha

p.s : mohon tasha ajak aku p makan kat sini lagi

Sunday, 28 October 2012

K.A.M.I

Assalamualaikum


ni aku dengan kawan aku. nama dia natasha. aku start baik dengan dia time sem2 and sampai sekarang dah jadi kawan baik baik baikkkkk sangat.

tadi baru first time setelah tiga tahun aku baru nak balik UMP sesama dengan dia. yup ! kami sesama student UMP sesama orang penang and yang paling aku tak sangka kami ni ada pertalian darah. wow !! teruju betoi bila mak kitorang bagitaw tadi. hehe

aku tak tahu la yang kami ni sepupu ka dua pupu ka tiga pupu.

situasi dia macam ni

mak dia panggil si A dengan panggilan kak ngah. mak aku pulak panggil si A dengan panggilan mak ngah. dia panggil si A dengan panggilan mak ngah and aku pulak panggil si A dengan panggilan tok ngah.

so apakah kami ?

the best moment bila kawan baik ada pertalian darah dengan kita sebab kami dah kongsi macam macam masalah and rahsia. saya sukaaa =)

p.s : nak balik UMP dah ni. huhu

Monday, 22 October 2012

wahai pemilik tulang rusuk kiriku =)

Assalamualaikum

Ketika aku remaja
Sesaat selepas mendengar kisah Adam dan Hawa
Terbit satu pertanyaan dalam diri ku
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana rupanya,
Tinggi atau rendah,
Kurus atau gempal,
Cerah atau gelap,
Tampan atau jelek.

Puas aku membayangkan,
Impikan jejaka rupawan,
Persis seorang pahlawan.

Ketika aku menganjak dewasa
Dikala sedang menuntut di menara
Timbul semula persoalan itu,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana hartanya,
Motor atau kereta,
3310 atau Iphone,
Selipar atau Adidas,
Miskin atau kaya,
Puas aku mencari
Impikan lelaki hartawan
Persis seorang jutawan.

Ketika aku akhirnya dewasa
Dikala sedang berusaha berkerja
Bertanyaku sekian kali,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana akhlaknya,
Malas atau rajin,
Baran atau sabar,
Dungu atau pintar,
Jahat atau baik,
Puas aku berdoa
Impikan lelaki budiman,
Persis seorang beriman.

Ku tanya lagi pada diri,
Aku ingin jadi tulang rusuk kiri siapa,

Pentingkah rupa?
Cukuplah yang sedap di mata,
Pentingkah harta?
Cukuplah yang mampu menyara,
Pentingkah iman?
Terdiam aku seketika.

Kerana diriku melihat diri sendri,
bagai tak layak untuk disunting oleh pencinta Ilahi,
Diriku lemah sekali,
Penuh dosa dan layak dicaci,
Bagaimana kalu pemilik tulang rusuk ini ketahui,
Bertapa hinanya si rusuk kiri
Pasti dia menyesal sekali

Lalu ku tanamkan azam,
Tuhan masih memberiku peluang
Akan ku berusaha membaiki diri,
Bagi melayakkan diri pada yang terbaik.
Semoga pemilik tulang rusuk kiri,
Akan bahagia bersamaku di dunia dan di akhirat nanti.

Aminn.. :)

Saturday, 20 October 2012

makan sokmo :D

Assalamualaikum

mula mula hari selasa ritu memang teringin tahap gila babun lah nak makan pizza. suruh lah kawan aku yang mempunyai pakwe ni bawak aku pegi. tapi malangnya pakwe dia ada kerja. makan terbantutlah nak makan pizza malam tu. aku pon tidoqlah dengan kegersangan yang melampau nak makan pizza.

esoknya aku plan lagi nak pegi. then dengan baiknya rumate aku nak bawak pegi. yeayyy !! sayang nana yeayyy !!! sayang nana yeayyy !! memang syiok gila bila dia kata dia nak bawak aku pegi makan pizza. terharu sampai nak menangis 10 hari 10 malam. wuwuwuwu

pizza pizza yang selamat bersemadi dalam perut

sekali order sampai 4 jenis pizza kot. kata teringin kan. kena la beli banyak banyak. ntah bila lagi aku dapat kedarah pizza kan. ehh tapi aku punya satu ja. yang lain kawan kawan aku punya la. beli banyak flavor boleh tukaq tukaq. boleh rasa rasa. pandainyaa kamii 

disebabkan aku ni tersangat sangat sangat lah suka makan cheese aku punya pizza nama dia cheesy 7 reloaded dan disebabkan jugak aku tak makan sayor aku ambik inti dia pepperoni and beef .

kawan aku dia ambik cheesy lava. macam taw taw aku suka cheese. sampai sampai ja pizza dia aku mintak tukaq sekeping. and yang menjeleskan aku pizza dia lagi sedap dari aku. me is jelly much taw 

lagi dua orang kawan ambik yang biasa ja. hawaiian chicken dengan apa ntah satu lagi. maaf diatas kelupaan aku.

ni lah muka muka bahagia dapat makan pizza. yehuuu ! Alhamdullilah. murah rezeki aku time tu.

aku malam tu memang makan tak hingat lah. aku sorang ja makan 3keping garlic bread dengan 2keping garlic bstix. pastu aku makan 4keping pizza. aku sangat berbangga sebab aku paling kurus tapi aku makan paling banyak. tengok betapa besaqnya tangki simpanan makanan aku. hah ! satu lagi aku ada beli makanan tu. dia macam roti capati pastu ada isi ayam kat dalam. apa ehh nama dia ? aku tak sempat ambik gambaq sebab dah masuk mulut dulu. teehee 

tak menyempat semua orang. semua kalut teruk nak makan pizza. 

kekenyangan. terima kasih Allah diatas rezekinya :')

p.s : sekarang ni dah masok hari ke-3 aku teringin nak makan hot n roll pulak. acane ni. rumate balik. sapa nak bawak kita. sob sob

Friday, 19 October 2012

smile, smile and smile :)

Assalamualaikum


life is simple, make it easy

p.s : don't think too much. you'll create a problem that wasn't even there in the first place.

it's going to be okay :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera



sabar liya. semua yang terjadi ada hikmahnya. percaya pada-NYA. maybe hang rasa hang tak kuat nak lalui semua ni. tapi ingat liya Allah takkan menurunkan ujian melebihi kemampuan hambanya. sabar itu indah liya =)

berdoalah semuanya akan baik baik saja. lagi dua tahun and everything gonna be ok. berdoalah jangan ada perasaan benci dihati. yakinlah dengan doa. Allah sentiasa mendengar. Allah dah mengaturkan yang terbaik untuk setiap hambanya. trust in HIM.

ALL IS WELL :)

p.s : sabar ye liya. lagi dua tahun ja. pejam celik pejam celik hari untuk tinggalkan semua cerita sedih bakal tiba. sabar itu indah. keep smiling :)

Wednesday, 17 October 2012

TAHNIAH TAHNIAH dan TAHNIAH abang ! :D

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

jumaat lepas aku p johor. aku memang tak pernah kot p johor sorang sorang. tambah tambah naik bas and yang paling tak best sebab aku bertolak malam. dah la tataw berapa jam dari pahang ke johor. atas bas tongkat mata ja aku ni. takut tetidoq. nanti ntah mana hala la bas ni bawak aku kan. family aku semua p dari penang. disebabkan aku dok pahang terpaksa la p sana sorang sorang. aku p johor sebab aku nak p convocation abang aku. aceli aku tak pegi pon takpa. tapi bukan selalu kan nak merasa tengok orang konvo ni. nak tunggu aku lagi dua tahun. so apa yang terjadi aku kena pegi jugak sana. 

malam jumaat tu rumate aku bawak aku p tunggu bas. kami tunggu dalam keta. nak dok luaq gelap. bahaya untuk kami orang perempuan yang omey omey ni. haha. then bila bas dah sampai aku baru dok jalan nak p kat bas tu tetiba dia jalan. ehh what the fish ! sabaq sat. baru berenti tak sampai 5 saat dah nak jalan. dengan gagahnya aku kejaq bas tu sambil terjerit jerit macam orang gila " bas bas berenti berenti " malu i ok. jatuh saham. then bila bas tu berenti aku kena marah pulak dengan driver bas tu " dah taw bas sampai tak reti reti nak jalan cepat sikit ka " omaiii aku jugak yang salah. suara dah la satu alam boleh dengaq. pemes sat aku dalam bas tu. semua dok pakat tengok. bertambah malang bila seat aku dikebas orang. dah macam model tak bebayar aku ni p balik p balik dalam bas tu. -__-'

bila sampai johor ja abang aku yang datang kutip aku kat tepi jalan tu. dah la sampai sana pagi pagi buta. tapi aku tak takut sangat sebab tempat tu terang ramai orang and yang penting ada satu khemah polis kat situ. tetiba rasa selamat sangatt :')

disebabkan aku orang first yang sampai diantara family yang lain aku kena tidoq bilik abang aku. sebabnya nak check in hotel tak boleh lagi. bayangkan aku tidoq blok laki weh. blok yang penuh dengan jejaka jejaka. awww awww. nasib baik abang aku dok bilik yang sorang punya. best ohh skodeng jejaka jejaka kat utm ni. hensem hensem belaka. melting i taww ! haaa kan dah tergedik.

> 14.10.2012 : abang saya konvo <

le me and abang

ambik berkat semoga lepas ni aku grad secemerlang abang aku :')

chipmunks for abang from sista !

big teddy from mommy to abang. suka lettew. kita pon takda bear besaq macam ni taw. over taw abang

spongebob maksu bagi. ehh banyak betul hadiah. me is jelly ok !

abang with emak and ayah. they proud of you lah abang. me too =)

the familia. we proud of you taw. tahniah !

p.s : nanti time aku moga moga dapat banyak hadiah macam abang aku jugak. but before that aku kena make sure result aku cemerlang macam abang aku jugak la kan. hope so. amin =)

Wednesday, 19 September 2012

kutuk

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

dalam dunia ni normal la kan orang suka kutuk mengutuk ni. tak kira la kutuk belakang ka, kutuk depan ka, kutuk atas ka, kutuk bawah ka, yang pasti kutuk kutuk tu memang wujud.

well aku ni memang sokmo sangat dah kena kutuk weh. sampai dah lali. bila kena kutuk ni sampai dah tataw nak bagi reaksi apa. aku nak gelak ka, menangis ka, ntah. aku pon tataw.

" weh hang ni hitam la weh "

" hang pi kikih la weh kulit hang tu bagi putih sikit "

" hang ni kuruih la weh. dah macam papan "

" awat hang ni hitam sangat "

" hang ni dah la kuruih, hitam pulak. tak menarik langsung "

" aku panggil hang tamtam la sebab hang hitam "

masa first time kena kutuk sentap jugak la wa cakap lu. sapa tak sentap. awat hangpa ingat aku mintak ka jadi macam aku yang sekarang ni. kalau boleh mintak, memang aku mintak jadi perfect seperfect perfectnya la kan. sapa nak hidup serba kekurangan. sokmo kena kutuk. 

tapi Allah kan tak pernah buat silap. so, ada lah hikmahnya tu.

sekarang ni memang serius arr aku cakap. aku memang dah tak terasa langsung dengan semua suara suara sumbang yang dok kutuk kutuk aku tu. bila depa kutuk aku dah boleh gelak gelak lagi. macam takda kesan la kat aku kan. well. nama pon selalu kena kutuk. kalau setiap kali kena kutuk aku nak menangis maknanya memang 24jam la aku menangis that is because memang aku ni 24jam kena kutuk. haha

lagipon aku tak terasa sebab nak kata aku ni hitam tak jugak. aku rasa aku ni kategori sawo matang. ntah sebab apa la dia tu dok nampak aku la manusia paling hitam atas muka bumi ni. tapi tapi kalau tengok gambar gambar aku, aku tak la seputih tu sebenarnya. opss ! maaf maaf. aku tak main la edit edit gambar. tapi in photos aku nampak a bit putih sebab efek alam semula jadi. tu ja.

tapi sebab kutukan tu jugak la aku susah nak pecaya bila orang puji aku. aku susah nak pecaya bila ada orang nak rapat rapat dengan aku. besaq jugak kesan dalam hidup aku nih. thanks pal sebab meninggalkan kesan mendalam dalam hidup aku.

aku rasa aku kena report ni. aku kena penderaan perasaan. hahaha >.<

p.s : kutuk la aku hitam. nanti aku jadi seputih salju baru hang taw. hehe

Sunday, 2 September 2012

bertunang

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..


Alhamdulillah. majlis pertunangan berlangsung dengan lancarnya seperti yang dirancang. phiuhh... penat jangan cakap. tapi bila tengok majlis berjalan smoothly rasa seronok pulak. penat lelah sampai tebeliak bijik mata punya bejaga malam sampai tak cukup tidoq consider as bebaloi la kan. well done all che puteh and co.


dua hari before majlis tunang tu dah busy dok prepare macam macam. sampai luka dua ketul jari aku punya semangatnya buat kerja. aceli tiga ketul jari aku yang luka. tapi yang seketul tu macam kecik sangat lukanya. so tayah nak buat teruk sangat lah kan. hihihik

tok : tudia kakak habes luka jari dok pesiang pelam.
aku : pisau tajam sangat. susah nak control
tok : takle kawen lagi la macam tu
aku : -__-'



pastu masa malam sebelum hari kejadian tu sibok pulak buat goodie bags and pelamin. memang kalut sakan la aihh seluruh kaum kerabat dok punya buat keja. but that's what i like the most. suka sangat berhimpun sanak saudara ramai ramai. riuh rendah rumah. macam funfair pon ada.


si bakal suami orang kuala lumpur dan si bakal isteri pulak ehem ehemmm sudah semestinya la orang penang. orang mana lagi. hikhikhik. memang neves jugak kan nak bertunang nih. time ni la nak jumpa bakal mak ayah mertua live depan orang ramai. nak melayan kerenah orang ramai yang nak begambar lagi. memang perlu kesabaran yang tinggi setinggi tingginya lah.


kan aku dah feeling feeling aku yang bertunang. ishhh. bukan aku lah. aku ni cuma orang yang tolong masak. orang yang tolong hidang hidang. ni ha orang yang bertunang tu. sepupu aku sebenarnya. hehehe. saja gedik gedik nak feeling aku yang bertunang. mana taw esok esok aku pulak bertunang. aku nak bertunang lambat lagi la gamaknya. still waiting my mr.right ;)

> gambar gambar dihari kejadian <
si pasangan bermanja manja pulak dahhh  >.<
mak dengan ayah aku pon nak feeling feeling time kawen kawen dulu kah ?  haha


the hantarans. bila orang balik semua pakat serbu nak cari makan -__-'


anaks anaks. ni baru sikit. ada lagi selori lagi anaks anaks.


le me and ayah.


family <3

dah penuh dah entry ni dengan gambar selonggok. so bubye all !
p.s : nanti nanti aku update cerita pasal aku pulak yang bertunang ehh. hihihi 

Wednesday, 29 August 2012

laksa oh laksa

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

tetiba aku curious sangat sangat pasal laksa ni. ya la kan. banyak sangat jenis jenis laksa ni. banyak gilaaaa. yang buat aku tertanya tanya sangat tu apa beza kesemua laksa laksa tu. yang aku taw laksa penang ja la sebab aku orang penang. mak aku selalu buat laksa penang ni ja la. 

so disebabkan aku tak suka rasa curious membelenggu hidop aku, aku pon google google la supaya aku dapat taw jawapan dia. hehehe. rajin bebenor aku nih.

aku takda la nak cerita cara buat laksa laksa ni. aku nak tunjuk saja apa yang membezakan laksa laksa ni. yang nampak dari mata kasaq sajalah. kalau nak teliti betoi betoi resipi dia jenuh aku. banyak kot laksa dalam mesia baq hang.

LAKSA PENANG.
kalau ikot mata kasaq aku la kan. laksa penang dapat dikesan bila laksa tu makan dengan salad, daun pudina, nenas dan teloq. so, hangpa semua setuju dak ??

LAKSA JOHOR.
kalau laksa johor pulak dah terang terang nampak dia tak guna laksa. dia guna spageti. pastu dia punya kuah macam kuah kari pon ada. sebab aku tengok resipi dia, dia ada guna serbuk kari daging. so yang tu la bezanya. kan kan. so simple XD

LAKSA KUALA PERLIS.
yang ni pulak sebab laksa dia makan dengan daun sup dan daun bawang kot. aku tak sure sebab aku tak jumpa salasilah laksa kuala perlis ni. sesapa tolong akuuu !!!

LAKSA KELANTAN.
masa google google depa cakap beza laksa kelantan sebab kuah dia putih. pastu dia cakap lagi laksa terengganu pon lebih kurang ja macam laksa kelantan. betoi dak sangkaan aku nih ?

LAKSA SARAWAK.
laksa sarawak bukan macam laksa yang lain sebab kuah dia tak buat guna ikan pon. kuah dia guna perencah laksa sarawak *ok aku tak penah taw pon ada perencah kuah laksa sebelum ni* pastu ada ayam dalam kuah dia. ok, aku terasa sangatlah pelik. huhu

LAKSA TERENGGANU.
laksa terengganu macam yang aku cakap tadi almost the same macam laksa kelantan. kuah dia warna putih sebab ada santan. pastu makan dengan belacan. 

LAKSAM.
yang ni pon senang ja nak tangkap beza dia guna mata kasaq. dua punya mee tu bukan laksa. aku tataw la apa kenama mee dia tu. tapi yang pasti dia almost macam kuey teow tapi dalam kedudukan yang berbeza. mee dia ni begulung gulung. makan terus cedok seketoi seketoi. 

okeh done dengan cerita laksa. seyesly susah jugak nak cari beza laksa laksa ni. naik tension jugak aku. aceli banyak lagi laksa aku rasa. tapi disebabkan aku rasa susah sangat nak cari bezanya aku pon stop. kahkahkah. 

adiosssa~~~

p.s : dem ! tetiba lapaq laksa. laksa penang yang mak aku buat. yummeh !

Tuesday, 28 August 2012

sejam di FULL HOUSE

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

wassup wassup. selamat hari rayaaaaa.. ini sangatlah teruk. orang siap dah habes puasa enam aku baru nak wish selamat hari raya. hehehe. 

aku malas nak buat entry raya sebab raya ni aku rasa sangatlah worst. the worst raya ever. sebabnya baju raya mak aku tak sempat nak siap. nak begambaq pon tak feel sebab baju mak aku lain dari yang lain. dah tak sedondon. puiiii. ehh btw, tailor yang jahit baju raya mak aku tu adalah mak aku sendiri. haha ! so aku cerita ajelah event selepas raya. pon bolehhh. 

tadaaaaaaa !!!!!


ni adalah restoran yang bernama full house. dah awat, ingat full house ada kat korea sajorh. eh! sapa tak kenal dengan restoran full house ni kan. restoran yang berkonsepkan ala ala korea dan bertemakan warna putih secara keseluruhannya.


kat penang restoran ni ada kat times square. oh, hendaklah hangpa semua taw yang times square kat penang ni tak la se'gah' times square kat kuala lumpoq sana. seyes kalau hangpa sampai sini menyesai gila. apa pon takdak. bosan gila baq hang. macam mana la depa hidup kat times square ni. tadak life langsung.


ketahuilah jugak bahawa kami pi full house ni semata mata nak ambik gambaq banyak banyak. so kami minum air saja. sebab kalau tak beli apa apa takle masuk pulak kan. tapi air dia pon mahai. rasa besa saja. macam air kat bazar ramadhan pon ada.


lepas dapat air minum suku gelas terus biaq air tegedang atas meja dok pi bergambaq sakan. muka tataw malu semua. nasib baik pekerja pekerja dia semua sporting. memahami betoi.



pastu enn nak taw satu cerita dak. lepas pulun dok tangkap gambaq sana sini. duduk tempat nak posing posing kat tempat duduk baru terperasan full house ni ada jugak juai alcohol jugak. so ni akan menjadi kunjungan pertama dan terakhir aku kat sini. bye !

p.s : nanti nk pi cari kedai makan cantik cantik lagi :)