Tuesday, 31 January 2012

Monday, 30 January 2012

lepak lepak kebun bunga :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

ok ni cerita minggu lepas. halal la aku cerita minggu ni pon kan. dok rumah busy dengan nak tidoq mana sempat nak update blog. haha.

ok tajuk entry bajet macam pergi melancong jauh. tak pon. dalam penang ja punnnn. dekat ja dengan rumah jimat duit. heee

apa yang dirancang


- tengok kura kura kat kek lok si temple
- jalan jalan dekat dam air itam
- naik bukit bendera
- posing posing di kebun bunga

apa yang menjadi

tengok kura kura kat kek lok si temple
jalan jalan dekat dam air itam
- naik bukit bendera
- posing posing di kebun bunga

dalam semua yang dirancang satu ja yang jadi. hampehhhh tol. haha

inilah yang dikatakan 'kita merancang Allah yang menentukan' >.<

ahli ahli rombongan {dari kiri} : mekyah, aku, own, adik.

melaram :)

saya kakak dia adik

kanak kanak ribena yang ceria. yeayyy !!

bestfriends {dari kiri} : 21 tahun, 19 tahun, 20 tahun.
apa apa pon best jugak la walaupon satu ja menjadi dari teperap ja dekat rumah kan. lagi bosannnnnnnnnn.

liya cakap : satu ja gambar berempat. sedeyyyyyyy ! susah betul sendiri jurugambar sendiri model >.<

quote of the day #3

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

' not all your dreams will come true.
but Allah will make sure that you'll get what you truly
DESERVE '

Monday, 23 January 2012

rahsia nama anda

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

alohaaaa... hangpa semua buat apa ?? aku ni dah habis bosan dah ni. sampai taktaw nak buat apa. dari dapur sampai keluar rumah semua aku dah kemas apa yg patut..{bukan rajin tapi sebab bosan..teehee} so ?? apa lagi la kan yang aku boleh buat. 

online sampai dah kematu bontot bontot sebab lama sangat dah duduk. naik tepu mata. dah bosan jugak. haha

haaaaa.. tadi aku ada la jalan jalan ke blog sana sini. yang terjumpa semua habis aku terjah.. kata bosan kan.

 so aku terbaca pasal rahsia nama kita. alahhhh saja suka suka nak baca kan. kadang kadang kalau dah bosan tahap cipan tenuk aku layan jugak benda benda ni. syiokk jugak kot. hehe

pastu saja saja la aku nak kongsi kongsi dihari raya ni kan. btw, 

HAPPY CHINESE NEW YEAR :)

jom cekidautttttt ~~~~


ni nama aku la kan.
 kalau nak tengok yang nama hangpa punya pon boleh boleh. meh meh mari dekat


A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.

B = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.

C = anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya.

D = anda ada masalah dalam mempercayai orang lain.

E = anda sentiasa seorang yang exited.

F = semua orang menyayangi.

G = anda ada cara sendiri untuk menilai manusia.

H = anda bukan seorang judgmental, tiada otak keadilan.

I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.

J = anda seorang yang cemburu.

K = anda suka mencuba perkara-perkara baru.

L = anda sangat percaya denga cinta dan mudah tengelam ke dalamnya.

M = kejayaan mudah datang kepada anda.

N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.

O = anda seorang yang berfikiran terbuka.

P = anda seorang yang mudah berkawan dan mudah memahami.

Q = anda seorang hipokrit, pentingkan diri.

R = anda seorang yang gemar bersosial.

S = anda sangat broad-minded.

T = anda ada sikap canggih, amat canggih.

U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.

V = fizikal anda baik sekali.

W = anda suka menyendiri.

X = anda tak akan benarkan org bagitahu anda apa yg patut anda buat.

Y = anda selalu penyebab pada banyak masalah.

Z = anda selalu bergaduh dengan seseorang.

tapi benda ni untuk suka suka ja. jangan dok pecaya bulat bulat plak. tak baikk tak baikk.. hehe

kalau ada yang sama dengan personaliti hangpa tu kebetulan ja.

adios !

liya cakap : hangpa taw la sama ka tak dengan personaliti hangpa tu kan. hanya hangpa yang boleh menilai diri hangpa. :)

Sunday, 22 January 2012

dear future husband c:

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..


ni antara ciri ciri paling utama lah kan.. yang paling dititikberatkan yang paling di ambil tahu yang paling diambil kisah.. 

opppppssss !!! lagi satu ciri ciri yang paling diutamakna yang paling dititikberatkan yang paling di ambil tahu yang paling diambil kisah.. sebelum telupa baik tarok sini biar semua nampak. haha

 

please takmaw smoker naa. chek tak suka. tapi zaman sekarang susah betoi la nak jumpa yang mulut tak serombong kapal kan. yang mulut asap bekepul kepul macam nak halau nyamuk aedes tu banyak la. hampehhhhhh !

tapi nak bagitaw jugak kat sini wahai rakan rakan taulan sekalian. jodoh setiap hamba Allah atas muka bumi ni dah ditetapkan. terima seadanya. jangan nak demand sangat lah kan. haha. 

lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, macam tu jugaklah sebaliknya. percaya janji Allah :)

sama samalah kita berdoa


liya cakap : bila nak ada calon husband tak taw. haha gedik >.<

-.-'

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..


bak kata kawan aku nampak lipas ja terus lari tu belum kira dia nak terbang lagi tuh. haishhhh

liya cakap : benci gegilaaaa kat lipas. kalau lipas ada dalam jamban nak 'berry' pon terbantut. haha

Thursday, 19 January 2012

-___-'

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

mimpi apa ntah aku semalam. awal gila bangun hari ni. dah terjaga nak tidoq balik susah pulak. ishhh rugi betul tak dapat tidoq balik ni. 

semalam sesaja aku try search dekat google pasal maxi skirt. search gambar. mak aku ada la sebelah aku.
aku search sebab nak suruh mak aku tolong jahitkan maxi skirt tu kat aku la.
untung hidop aku ni. nak apa search ja pastu suruh mak aku yang jahitkan. hehehe..

masa search tu terjumpa la gambar ni
haaaaa... bukan aku nak cakap aku suka skirt ni. kalau nak cakap pasal suka lebih dari sepuluh semua aku suka.. hahaha

berdialog lah aku dengan mak aku

aku : mak mak tengok ni ada ka orang kurus sampai perut lepiaq macam ni en.
mak aku : ada aihhh awat takdak plak.
aku : tapi macam pelik en. mak pernah tengok real real ka ?
mak : pernah la. tiap tiap hari. kakak punya perut macam tu la.
aku : bila plak perut kak macam tu tak pon aihhhh. perut kak ada jugak buncit buncit
mak aku : tipu apa ada buncit. macam tu la perut kak.
{dengan muka selamba mak aku mengata aku and blah dengan muka seposen macam tu ja. cait ! } 

sampai hati mak aku ni -____-'

liya cakap : bangun pagi buat entry nak mengadu ja. sob sob 

Wednesday, 18 January 2012

Wednesday, 11 January 2012

officially logged out from semester 3 :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahetera..

dengan lafaz bismillah dengan rasminya aku bukan lagi student untuk semester tiga. 

akhirnya  berjaya jugak aku menghabiskan sem tiga aku nih. sem yang memang penat. ermmm tapi aku rasa tiap tiap sem pun penat jugak. penat la dengan study ni. kawen ja la. hahaha

paper terakhir aku baru ja habes tepat pukul 11 tadi. alhamdullilah... semua berjalan dengan lancar..

sekarang nak tunggu result ja pulak. neves beb neves. wahhh !! pelajar cemerlang ni. baru ja habes final tadi dah pikir pasal result. hebat liya hebat !

relax arr. lepak luuuu.. enjoy enjoy dulu. hahaha

malam ni balik penang.. yeayyyyy !!! sukaaaaa..


bye !!! bye !!!

liya cakap : the end of my semester 3. alhamdullilah :)

Thursday, 5 January 2012

sekiranya benar dia untukku......

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..


weh hang aku nak hang taw aku tak pernah putus asa kat hang taw ! insyaAllah ada jodoh ada la kan :) :)

liya cakap : untuk yang berkenaan. teehee (^^,)

Wednesday, 4 January 2012

Tuesday, 3 January 2012

mr. saxobeat

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

tetiba terajin pulak aku nak buat entry kan. ehhh bukan. ekceli aku nak bagi hangpa semua dengar lagu ni ja. aku suka lagu ni weh ! 

opppsss !! bukan sebab penyanyi dia seksi mahupon cantik tapi sebab muzik lagu ni rancak yang buat aku suka tu. suka sangat ! suka suka ! 

aku baru dapat ja lagu ni. hehe. dah berulang kali aku dengar lagu ni.
tabiat aku ni. dapat ja lagu baru dengar ulang ulang kali sampai cair taik telinga. haha

ok ok. nah nah dengar la.


ohhh. dah taw. memang seksi kan. abaikan keseksian beliau. dengar lagu dia sudah. heee

btw, dia cantik badan pon cantik *terasa seoerti lesbian sekejap*

ok bai !

liya cakap : tengah study sempat berenti sekejap cari video ni taruk dalam blog. rajin kan beta. haha :)

Sunday, 1 January 2012

2012

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

hai hai. selamat tahun baru semua.

selamat tahun 2012.
* semoga tahun 2012 ni bakal menjadi tahun yang lebih baik dari tahun tahun sebelumnya{ayat kemain skema}


* makan banyak banyak biar tak kuruih dah. nanti bila kuruih ada ja yang nak mengata. so biar aku makan banyak banyak nak bagi kurang sikit dosa dosa orang yang suka kutuk aku sebab kuruih tu. hehe

owhhh. btw, yang makan banyak banyak tu bukan azam aku pon. saja nak tulis kat sini. haha. takdak motif pon ! 

new year sambil berjuang nak final ni weh ! wish me luck :)

ok nak out dah. bye ! study study ! fighting fighting !