Wednesday, 19 September 2012

kutuk

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

dalam dunia ni normal la kan orang suka kutuk mengutuk ni. tak kira la kutuk belakang ka, kutuk depan ka, kutuk atas ka, kutuk bawah ka, yang pasti kutuk kutuk tu memang wujud.

well aku ni memang sokmo sangat dah kena kutuk weh. sampai dah lali. bila kena kutuk ni sampai dah tataw nak bagi reaksi apa. aku nak gelak ka, menangis ka, ntah. aku pon tataw.

" weh hang ni hitam la weh "

" hang pi kikih la weh kulit hang tu bagi putih sikit "

" hang ni kuruih la weh. dah macam papan "

" awat hang ni hitam sangat "

" hang ni dah la kuruih, hitam pulak. tak menarik langsung "

" aku panggil hang tamtam la sebab hang hitam "

masa first time kena kutuk sentap jugak la wa cakap lu. sapa tak sentap. awat hangpa ingat aku mintak ka jadi macam aku yang sekarang ni. kalau boleh mintak, memang aku mintak jadi perfect seperfect perfectnya la kan. sapa nak hidup serba kekurangan. sokmo kena kutuk. 

tapi Allah kan tak pernah buat silap. so, ada lah hikmahnya tu.

sekarang ni memang serius arr aku cakap. aku memang dah tak terasa langsung dengan semua suara suara sumbang yang dok kutuk kutuk aku tu. bila depa kutuk aku dah boleh gelak gelak lagi. macam takda kesan la kat aku kan. well. nama pon selalu kena kutuk. kalau setiap kali kena kutuk aku nak menangis maknanya memang 24jam la aku menangis that is because memang aku ni 24jam kena kutuk. haha

lagipon aku tak terasa sebab nak kata aku ni hitam tak jugak. aku rasa aku ni kategori sawo matang. ntah sebab apa la dia tu dok nampak aku la manusia paling hitam atas muka bumi ni. tapi tapi kalau tengok gambar gambar aku, aku tak la seputih tu sebenarnya. opss ! maaf maaf. aku tak main la edit edit gambar. tapi in photos aku nampak a bit putih sebab efek alam semula jadi. tu ja.

tapi sebab kutukan tu jugak la aku susah nak pecaya bila orang puji aku. aku susah nak pecaya bila ada orang nak rapat rapat dengan aku. besaq jugak kesan dalam hidup aku nih. thanks pal sebab meninggalkan kesan mendalam dalam hidup aku.

aku rasa aku kena report ni. aku kena penderaan perasaan. hahaha >.<

p.s : kutuk la aku hitam. nanti aku jadi seputih salju baru hang taw. hehe

6 comments:

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

Setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan :)

liya alia said...

@ Muhammad Firdaus Bin Kamarudin : yes ! betul betul. Allah cipta semua elok elok

Prince of Noob said...

tak hitam aih liya ni, comel je tgk... mohon berkenalan leh huhuu... tapi dah bertunang ke... done follow u dear - Noob

Ridzwan Mohamed said...

orang yg mengutuk tu perfect sangat ke?

layak ditampar je org2 yg mengutuk tu

liya alia said...

@prince of noob : gambaq ja tu. efek lampu cahaya semua. ehh, mana ada betunang. tu saja gedik gedik. feeling feeling betunang. padahal orang lain yang betunangnyaa. haha

liya alia said...

@ridzwan mohamed : memang rasa nak tampaq tampaq pon orang tu. tapi apakan daya orang yang suka kutuk tu merangkap kawan sendiri jugak. huhu