Saturday, 21 July 2012

salam ramadhan

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

niat aku cuti ni nak update blog sampai lebam tak menjadi. lama jugak aku tak updatenya.aku keja. p keja pagi balik keja malam terus tidoq. memang tak la nak update blog kan. 

eh eh sedaq tak sedaq dah masok bulan ramadhan dah kita kan. Alhamdulillah sempat jugak jumpa ramadhan kali ni kan. yeayyy !!! tahniah tahniah :)

bila cakap pasai bulan ramadhan teringat bulan posa aku time aku umoq tujuh lapan tahun dulu. aku rasa sapa yang umoq tujuh lapan tahun tu mesti macam aku jugak. time bulan posa lah time paling rajin nak mandi. senang nak minum air. kan kan. sambil mandi sambil minum air. aku ingat lagi time tu aku posa tapi kawan aku tak posa. dia makan roti aku pon pulun tumpang sekaki makan roti. mak aku dapat taw teruk jugak aku kena pukoi. lepas tu insaf tak makan dah. tapi bab bab minum air dalam bilik mandi diteruskan jugak. ok. teruk gila enn perangai. haishhh

skunk dah tua bangka jangan dok buat perangai huduh tu naa kawan kawan. dok buat minum air dalam bilik air. aku hantuk kepala satgi kot naa. pesanan aku untuk semua jugak ingatan untuk diri sendiri. perbanyakkan ibadat kepada Allah. cari banyak banyak pahala yeee kawan kawan.



terawih pon jangan lupa. ok ok ??

so selamat berpuasa :)

liya cakap : first day posa kena keja. dugaan betoi puasa dekat secret recipe. makanan sedap sedap. wahai iman tolonglah kuat 

2 comments:

Fz27 said...

maaf liya fadhilat solat terawikh ni sebenarnya tak betul.. bukan dari hadis mahupun al-quran ustaz azhar dah jawab dah soalan ni.. tiada diceritakan fadhilat tertentu setiap malam namun hanya diceritakan wat solat terawikh dapat pahala tu je

liya alia said...

@Fz27 : ya ka. ok ok. thanks kongsi :))