Tuesday, 28 August 2012

sejam di FULL HOUSE

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

wassup wassup. selamat hari rayaaaaa.. ini sangatlah teruk. orang siap dah habes puasa enam aku baru nak wish selamat hari raya. hehehe. 

aku malas nak buat entry raya sebab raya ni aku rasa sangatlah worst. the worst raya ever. sebabnya baju raya mak aku tak sempat nak siap. nak begambaq pon tak feel sebab baju mak aku lain dari yang lain. dah tak sedondon. puiiii. ehh btw, tailor yang jahit baju raya mak aku tu adalah mak aku sendiri. haha ! so aku cerita ajelah event selepas raya. pon bolehhh. 

tadaaaaaaa !!!!!


ni adalah restoran yang bernama full house. dah awat, ingat full house ada kat korea sajorh. eh! sapa tak kenal dengan restoran full house ni kan. restoran yang berkonsepkan ala ala korea dan bertemakan warna putih secara keseluruhannya.


kat penang restoran ni ada kat times square. oh, hendaklah hangpa semua taw yang times square kat penang ni tak la se'gah' times square kat kuala lumpoq sana. seyes kalau hangpa sampai sini menyesai gila. apa pon takdak. bosan gila baq hang. macam mana la depa hidup kat times square ni. tadak life langsung.


ketahuilah jugak bahawa kami pi full house ni semata mata nak ambik gambaq banyak banyak. so kami minum air saja. sebab kalau tak beli apa apa takle masuk pulak kan. tapi air dia pon mahai. rasa besa saja. macam air kat bazar ramadhan pon ada.


lepas dapat air minum suku gelas terus biaq air tegedang atas meja dok pi bergambaq sakan. muka tataw malu semua. nasib baik pekerja pekerja dia semua sporting. memahami betoi.



pastu enn nak taw satu cerita dak. lepas pulun dok tangkap gambaq sana sini. duduk tempat nak posing posing kat tempat duduk baru terperasan full house ni ada jugak juai alcohol jugak. so ni akan menjadi kunjungan pertama dan terakhir aku kat sini. bye !

p.s : nanti nk pi cari kedai makan cantik cantik lagi :)

6 comments:

eenie minniey said...

waaa besnya dye lepak full house..untungla kan :D

haz said...

haz pun suka makan kat fullhouse! makanan minuman sedap. interior dia pun comel2 je.. hihi

liya alia said...

@eenie minniey : best best. sebab tempat dia cantik. minum dia rasa besa ja pon. haha

liya alia said...

@haz : betul. mmg cumil gila decoration dia. lukisan dia patung dia suma cumilll ^^

cik neto said...

wahh.. mcm best... ni penang sberang ka ? nk try pegi la nnt.. comel tmpat ni ^^

liya alia said...

@cik neto : seyes best untuk kali begambaq. hehe. dak aih. ni bukan kat seberang. ni kat belah pulau. :D