Saturday, 18 January 2014

rainbow cake

Assalamualaikum :)

haritu tu tu ada buat kek pelangi. lama sangat dah buat. masa cuti tengah sem dulu. rajin terlebih maka terjadilah kek pelangi 7 lapis. ehh yelah pelangi kan ada 7 kaler. cuma kaler tak ikot kaler pelangi ja. ni kaler pelangi buatan sendiri. ehek


tadaaaaaa. hasil tangan miss Raziellia Nor Saafri. first time buat kek pelangi ni or maybe akan jadi kali terakhir buat. sebab kita ni tadek la rajin benornyee nak buat. kek ni renyah kemain. hanya orang yang sabaq lagi tabah yang mampu buat. kena masak kek ni layer by layer. ponat eden 


kau tengok topping kemain nak curlasss. last last serabut perut ja tengok. berat nanang ! part nak buat topping paling kita tak suka. tengok dalam utube kemain senang ja nak ratakan. nak smoothkan krim kek tu. bila diri sendiri buat aigoooooo rasa nak give up. makan kek tanpa krim dia haaa. tapi dah alang alang buat biaq sampai habeh. kang tadek krim dia sapa nak makangnya wehhh. siap taboq rice kaler kaler, tambah bunga bunga nak nampak lawa. ecehhh 


disebabkan kita baru first time buat plus oven rosak jadi kita buat secara kukus. makanya kek ni siap setelah 12jam berlalu. kemain lama lagi. kita buat kek ni layer by layer. then sejukkan dulu baru lapiskan cheese diantara layer tu. pastu hias lah ikot suka kome. well kita rasa kan kek buat secara kukus lagi senang dari baked sebab kalau kukus tayah risau kek hangit. herherher. 


korang korang kaum hawa tu try la buat jugak. buat sekali seumur hidop. kang kalau rasa senang buat la berkali kali. bole buat untuk encik suami. buat untuk birthday anak anak pon okehh. ceh kita cakap serupa orang dah belaki :P

p.s : tengok kek sendiri ni pon jadi teringin jugak wehhh eh !

4 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Anonymous said...

Nampak sedap..teringin rasa kek cik lia ni..hurm bila eh =(

aminah sedik said...

wahhh nampak mcm sedap giler! tetiba perutku berkeroncong~~