Tuesday, 14 June 2011

aku wanita bekerjaya :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

hai cantikk hai kacakk hai cumil hai hensem.. sihat tak ?? sihat ?? good Alhamdullilah suma sihat sihat belaka nampaknya... dalam mood yang bagus jugak.. mungkin in good mood macam aku :)

cewahhhh... pembuka kata memberangsangkan gituu u'olllss... actually aku bukan happy apa pon cuma mood aku baik ja.... ntah rasa baikk ja.. terbaekkk dari ladang lahhh....

jom  jom selami jiwa aku sebagai pekerja di secret recipe... semenjak dua menjak nih memang ni ja la citer yang kuar dari mulut aku en.. dari blog lama sampai ke blog baru still nak citer pasal kerja aku kat secret recipe tu kan.. best sangat ka keja kat secret recipe tu kan.. best ka ??

well... sebab tu la aku nak citer dekat korang.. sebab tak suma orang ada pengalaman keja kat sana...
so, aku bebesar hati la nak citer pengalaman aku ni kan... just untuk berkongsi sesama umat... hehe

minggu training selama seminggu aku pegi keja pakai all black.. hitam habes.. dari tudung baju suar ke kasut suma hitam lahhh... 


masa mula mula masuk memang nervous habess la.. dah la takde kawan kan.. nak mesra mesra dengan orang bukan senang.. tapi bila lama lama memang gempak habess la.. syiokkk gila lah keja sana...

setakat sekarang aku keja ni aku nampak la pencapaian aku kat sana...
dari zero sampai macam macam yang aku dah boleh buat sekarang.. hebat hebat... aku menag hebattt !!!


dulu takde uniform keja sekarang dah ada.. ermmm tu kira pencapaian jugak la kan.. hehe
dulu takde kawan sekarang dah ada geng ok.. bole gosip gosip.. haishhhhh.. dosa lah !


dulu aku penah makan kek sikit ja.. sekarang bole dikatakan suma kek kat secret recipe tu dah ada dalam perut aku.. tadi baru sampai kek baru.. wholemeal kek.. ok ! yang ni pon da rasa... :)
dulu takut takut nak makan.. sekarang aku yang ajak orang makan join sekaki dengan aku...


dulu takut takut nak pegi ambik order dekat pelanggan.. sekarang berebut rebut nak pegi ambik order..
dulu tak pandai nak suggest makanan dekat pelanggan.. sekarang tak payah tengok menu makanan pon da boleh suggest kat pelanggan makanan mana yang sedap and superb !


kalau dulu pelanggan tanya ada apa dalam sesuatu masakan tu sumpah aku tak taw.. sampai kena tanya orang bahagian kitchen.. sekarang Alhamdullilah banyak yang dah tahu and senang senang ja jawab kalau pelanggan tanya.. dengan senyuman lagi aku bagi kalau kaw tanya wahai pelanggan..


sekarang nih tengok kek ja da boleh tahu nama apa.. pejam mata pon aku boleh jawab kalau korang bagi aku rasa kek tu.. suma ada dalam kepala cekk ja naa... 


yang pasti aku dah boleh tahan dengan perangai pelanggan yang macam macam tu..
aku dah tak heran pon.. korang nak marah ka apa ka aku dah tak kisah.. tapi kadang kadang memang la tinggal kesan jugal. sebal dengan perangai sesetengah pelanggan yang terlebih cerewet..

apa apa pon aku dah sayang keja aku nih.. sayang jugak orang orang dekat sana :)

liya cakap : esok saya keja pagi.. balik keja tengok wayang pulak.. muvi day kan esok :)









15 comments:

Syera Khalid said...

wah ! makan kek tu yang paling best ! lagi-lagi blueberry cheese cake ^^

nik lan nik mat said...

kalo mcm tu..hang p la beli kek tu utk besday hang sendiri nnt..hihihihi

liya alia said...

@syera khalid : hari hari makan cheese cake.. agak agak boleh gemok tak ?? -__-'

liya alia said...

@nik lan nik mat : tak syiok la beli sendiri weh.. kalau hang yang beli baru best.. haha :)

Syera Khalid said...

gemuk juga kot :p

liya alia said...

@syera khalid : tu yang risau sangat tuh.. tapi nafsu mengatasi segalanya.. haha

HazHand said...

pekerje yg bgus?

Semut Senyum said...

SC kt mana tu.. nanti boleh blanja kfz nooohhhh ehheh

nik lan nik mat said...

ceq yg kene beli kan??
ttbe rase berdebar..huhu

liya alia said...

@hazhand : bagus bab makan kot.. hahaha :)

liya alia said...

@semut senyum : SR kat penang queensbay mall.. mai la makan sini.. tapi duit sendri la kak fiza.. haha

liya alia said...

@nik lan nik mat : ecehhhh... nak bedebar pulak.. bedebar sebab takut duit habesss la tu en.. hehe

nik lan nik mat said...

haha...naseb bek paham...
yela, kite ni org yg x brp mampu...huhu

liya alia said...

@nik lan nik mat : yelahhhh.. paham la.. kita dr golongan yg sama.. haha

Anonymous said...

ok..nk komen jgk. sume staff leader k?staff biase xde?
:-)