Sunday, 26 June 2011

diner dash realiti punyaaa

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

dah lama tak online so bermakna dah lama jugak la tak jengguk blog aku nih.. 
ada ja masa nak online tapi aku lebih suka gunakan masa tu untuk tido.. harharhar...
tido tu nikmat lah wehh dari online nih.. hehehe

korang suma tahu tak pasal satu game yang diberi nama DINNER DASH ???  tahu tak ??
alaaaa yang jaga restoran tuh.. aku penah main game nih.... tension jugak game tuh sebab nak puaskan hati pelanggan dalam game tu memang susah.. macam macam peringkat pulak tuh...
last last aku main kejap ja.. sampai sekarang dah tak penah main..
yelahhh.. asal main tension asal main tension.. baik tak payah main.. tido lagi baik... haha


kalau korang nak tahu macam tu la dunia realiti aku di tempat keja kesayangan aku si secret recipe... 
tak cukup tangan nak layan orang memandangkan memang kaki tangan kat sana tak cukuop pon...
cuba korang main game nih pastu bayangkan aku yang tengah buat kerja...
agak agak tension tak ?? yes !!! absolutely memang tension kekadang tuh... macam nak hangin ja..
tapi kita nih keja makan gaji.. so, cara terbaik sabar jelahh...


kalau dalam game tension bole lah nak pause or tak nak main terus.. nih kat tempat keja mana boleh sayang...
aku teruskan jugak la.. nak duit kan.. untuk aku jugak... hehe :)


aku cukup gelabah and gabra kalau pelanggan dah ramai... tambah tambah kalau cuti.. tak kira la cuti apa.. cuti sekolah ka.. sabtu ahad ka.. memang ramai gilalahh.. manakan nak ambik order lagii... nak setting meja lagii.. nak hantar makanan lagii.. nak hantar minum lagii.. hantar kek lagii.. kalau pelanggan tu jenis yang faham kita tengah sibuk ok lah.. senang keja.. kalau yang jenis tak faham tu.. nak marah ja keja dia.. 
aku masuk korang dalam microwave baru tahu ! huh ! sabar jelahh :)


ada jenis pelanggan nih memang pemalas.. dah nampak aku tengah busy kaunter bayaran sekangkang kera pun malas nak bangun pegi bayar... nak jugak aku bawak bil sampai ke meja.. mengada betul !


kita sebagai pekerja kena lah sabar.. customers kan always right !
*walaupun kadang kadang tu sudah terang lagi bersuluh dia memang salah ! *

liya cakap : selamat hari ahad ! jom makan di secret recipe :)

14 comments:

rara pinkmafia said...

huaaaa rara suke main ni.smpai tak tidur.

liya alia said...

@rara : dulu suka jugak main.. sekarang dah tak suka.. rara mesti hebat nihhh

nik lan nik mat said...

nnt gaji blanja ceq kek coklet oreo k..

hamzah ian said...

aku main mende ni tak habis pun.. hahaha

liya alia said...

@nik lan nik mat : belanja tu apa ?? hahahahaha

liya alia said...

@hamzah ian : sama la dengan aku weh.. tak bole sabar sunggoh main benda nih.. tension.. hehe

nik lan nik mat said...

keh3..buat xtau pulak die

Dak Ipan said...

haha...kaki game rupenyer kan.bagus,main game je.jgn main pasir mcm budak2.haha

liya alia said...

@dak lpan : hahahahaha... nama pon budak budak.. saya dah besar.. dah tak layan dah pasir pasir tuh.. haha

cik najihah said...

tenkiu kamu..
btw kalau nak cari pashmina,shawl & inner murah2 mehla ke

http://shawlnajihah.blogspot.com

zOeY zAu YaH said...

laa ska main gamen haha..
saya dh follow.tq sbb mai blog saya.

Adam Idris said...

waaa keje, goodluck ye, hehe

r.a.firdausi said...

keje sungguh2.. baru boley naek level.. hehe

= d = said...

suke main game nie..
ade byk version..
ade yg wedding dash..
best sgt..!!
:)