Friday, 17 June 2011

say cheeSeeeeeeeeeeeeee :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

sangat bersemangat ye kawan kawan aku nak update blog sekarang.... nih baru balik keja terus jengah blog..
lagi besemangat bila dengar dengar citer aku bakal merasa gaji sulung aku esok... yehaaaaaa !!!!!
nak shopping lah agaknya aku ni kan.. first time nak guna duit sendiri pulak..
sebelum ni dok mengabih boreh mak ayah ja.. hehe

aku nak beli kasut.. baju.. durian.. makan ramai ramai... karaoke maybe..
nak beli cheese kek banyak banyak... ermmmm... cakap pasal cheese kek ni aku baru perasan yang aku ni makin gila dengan cheese kek nih.. asal aku tengok cheese kek kat secret recipe tuh meleleh-leleh air liur..
nasib baik duit tak berapa nak ramai.. kalau tak habes suma cheese kek kat secret recipe tu aku bedal !


tapi bila pikir pikir balik aku takut jugak nak makan banyak banyak.. nanti aku transform pulak..
dari kurus keding macam lidi jadi bulat macam bola pulak.. huishhhh... tak nak den !
tapi tapi nafsu aku dengan cheese kek lagi kuat lah... even takut jadi gemuk aku makan jugak cheese kek ni banyak banyak.. sehari satu cheese kek aku bedal.. haishhhh.. teruk betul -__-'
masalahnya sekarang.. bukan cheese kek ja aku tak boleh tengok tapi suma makanan yang ada cheese aku tak boleh tengok.. alah betul.. asal tengok roti yang ada cheese aku beli..
tengok kedai ada nama cheese pon aku masok weh ! memang dah teruk penyakit aku nih..


bolehkan cheese menggemukkan ??? jom kita sama sama tengok jawapannya...
yes !!! cheese atau dikenali jugak dengan keju memang menggemukkan.. aku rasa semua orang pon dah tahu kot.. tapi kan keju ni ada macam macam jenis.. so, lain keju lain hasilnya... which means kat sini different cheeses have different fat levels...  so, ramai orang mengesyorkan supaya jangan makan keju banyak banyak.. keju baik untuk menguatkan tulang tapi kalau terlebih ambik sendiri mau ingat la kan.. ok ! itu berupa peringatan untuk diri sendiri.. :)


kat secret recipe banyak betul cheese kek.. jom aku kenalkan cheese kek- cheese kek kat secret recipe..

- blueberry cheese kek

- black forest cheese kek

- strawberry marshmallow cheese kek

- marble cheese kek

- white-dark chocolate cheese kek

- new york cheese kek

- oreo cheese kek

- cappuccino cheese kek

- yogurt cheese kek

- raspberry cheese kek

- chocolate cheese kek

- cheeze choc 

- high-fibre cheese kek

- espresso cheese kek

- green tea cheese kek

- durian cheese kek

tu jelahh kot kek yang aku nak tunjuk.. kat secret recipe banyak lagi cheese kek yang masyukk masyukk..
sebab tu la aku mudah tergoda dengan cheese kek nih.. yummy yummy

liya cakap : gaji nanti nak makan banyak banyak.. gemuk tak gemuk taruk tepi :)











28 comments:

SoLy SoLicious said...

sedapnye.....lapaq pulak terasa...

P/s : durian pun shopping ka??haha

liya alia said...

@soly solicious : tu baru tengok gambar ja.. saya ni dugaan lagi besar.. tengok yang real punyaaa...

durian pon kena shopping jugak laa.. kat pasar malam.. nak pilih yang bagus punya.. hehe

Syera Khalid said...

blueberry chesecake :D

liya alia said...

@syera khalid : hahaha.. peminat tegar blueberry cheese cake nampaknya.. hehe

Syera Khalid said...

HAHA apa yang ada pasal blueberry owhh sudah semestinya :)

liya alia said...

@syera khalid : memang tegar ye disitu.. hehe

AdibAzizi said...

wah2 .. byk pulak jenis cheese cake nie .. ngidam lah pulak nengoknye .. HAHA xD

liya alia said...

@adibazizi : memang banyak.. tu pon ada yang belum masok senarai.. meh meh pegi secret recipe :)

NuSaNa NoSa 91 said...

waaaaaaaaa~ entry sal kek ni membuatkan air liur keen mengalir.. i love cakessssssssssssss!! ^_^

liya alia said...

@nusana nosa : seppp !! sama la kita keen.. meleleh ja air liur nih tengok kek kek tu...

nik lan nik mat said...

nik lan : jgn g karok!!!
alia : knp?
nik lan : nanti ade yg muntah..hehehe

M Fizan said...

dah macam tikus makan keju..hehe..gurau jer..
suka cheese burger jer ^_^

HaNa Hani said...

dah jadi hantu cheese ke neyh?
lamenye xmkn cheese kek
yummy!

liya alia said...

@hana hani : memang !! dah kemaruk gilaaa dah nih.. haha

liya alia said...

@m fizan : tikus pon tikus la.. patot la tikus suka keju.. memang sedap pon.. pandai la tikus tu.. hahaha

liya alia said...

@nik lan nik mat : hamboiii siap bt dialog lagi.. meh tgok dialog saya pulak

nik lan : jangan g karok !
alia : kenapa ??
nik lan : nanti takle tido malam.. suara awak sedap sangat.. haha

nik lan nik mat said...

hehe..sedap sgt ke?hehehe

liya alia said...

@nik lan nik mat : sedap gilaaaa kot.. ramai dah terpukau... gagaga

nik lan nik mat said...

sedap ke gilak?har3

liya alia said...

@nik lan nik mat : hamboiiiii.. nak kenakan orang memang pandai kan.. haha

cik ziqa said...

wahhh..kek !! teringat masa praktikal dulu , stay umah makcik . then tolong buat kek tempahan :)

lagi lagi cheese cake . TERliur sudah ni

liya alia said...

@cik ziqa : wahhhh !!! bestnya pandai buat kek.. ni nama ja keja kedai kek.. buat kek pon tak pandai lagi.. huhu

eyna said...

cheeze choc 2 sgt cedaaapppp...!!
my fav! :)

liya alia said...

@eyna : sedap ka ?? yang tu tak penah la rasa lagi.. hehe.. nanti bakal rasa lah..

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

wahhhh! nak semue! hehe :D

liya alia said...

@nurainaa : nah ! hambikk.. hehe :)

epics said...

nak try durian cheese kek lar. yang lain tu mcm dah try. ada rasa durian tak?

liya alia said...

@epics : hahahahaha... dah telambat weh.. durian cheese dah discontinue already.. tak sempat la nak merasakan.. btw, durian cheese mmg sejibik sebulat rasa durian... ;)