Monday, 8 August 2011

kereta punya celita maa

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

kita patutnya dah bersyukur sebab masih bernafas masih hidup.. Alhamdulillah dah hari kelapan pon kita berpuasa yee anak anak.. tak lama lagi beraya la kita.. persediaan macam mana ?? yang belum tempah baju baik pegi cepat.. kang beraya tanpa baju la hantar lambat lambat ni kan.. tapi mustahil la ada yang belum tempah kan.. 

ehhh.. aku nak kasi tahu ni... ekceli aku baru ja dapat lesen kereta.. baru sangat la kan.. 
ada la dalam sebulan lebih gitu.. tragis kan.. umur dah doploh baru nak ada lesen kereta kan.. patutnya orang yang sebaya dengan aku dah pro drive kereta kot.. teehee :)

welllll dekat mana mana pon nak ambik lesen mestilah ditest dengan menggunakan kereta manual kan..
aku yang dah terbiasa bawak kereta manual ni agak malu malu kucing neves pulak bila bawak kereta auto nih.. even ramai yang cakap senang lagi bawak auto dari bawak manual kan..
tapi bagi aku auto tu ringan sangat.. aku bawak asyik laju ja.. kan bahaya tu cik jenab oiii...

ni kereta ayah aku.. ohh no no no.. ekceli aku google ja gambar kereta nih.. tapi kereta ayah aku macam ni lah.. proton persona.. baru tiga tahun lebih macam tu la beli.. ayah aku sayang gila la kereta dia yang sebijik nih kann.. aku pon dia letak tepi.. sayang kereta punya pasal..

biasa la kan.. aku budak baru belajar.. mana la reti nak bawak kereta pro pro lagi.. amator je la..
asal aku bawak kereta tobat kena marah dengan ayah aku.. ada saja la yang tak kenanya...
mostly memang salah aku la kan.. hehe.. tapi kadang kadang sebab takut kereta rosak -__-'

dah berjurai air mata kena marah dengan ayah aku tu.. ayah aku suruh aku elak lubang yang berlopak atas jalan tuh... mana la aku reti... dah la kereta banyak.. seriyau la aku.. kang aku elak lubang tu aku langgar kereta lain pulak.. camna camna.. ayah takpe la pro.. akak tak... huhu

tapi takpe... aku still bersemangat nak bawak kereta.. kadang kadang tu sampai naik gian la sebab dah lama sangat tak bawak kereta.. yelahh baru dapat lesen gila stereng la sikit kan.. hihik

sekarang baru aku tahu bawak kereta tak la senang macam yang aku sangka.. susah jugak ak handle benda yang lagi besar dari kita nih.. tapi bawak kereta memang best.. rasa selamat dari naik moto :)

liya cakap : jom jom sapa nak pegi jalan jalan angkat tangan !

20 comments:

sifu im said...

org laki biasa la tu syg lebih kt keta lagi2 org bujang cam aku ni..mmg x bg pompuan bwk keta aku..haha

KABAKOGA said...

congratz2,
gua dapat lesen kete dlm game pon da lompat2 keriangan,
haha

Heidi Shafiq said...

dulu mase baru pndai bawak kete semangat je nak bawak.. tp skrg dh pndai aku jd malas gile nk bwk kete.. hehe.. :P

liya alia said...

@sifu im : elehhh... kedekut ! hahaha.. laki ni mmg lah.. kereta la segala galanya -__-'

liya alia said...

@kabakoga : kannnn... usaha sendiri nak dapat lesen nih.. macam main game jugak...

Fz27 said...

perempuan memang kena belajaq bawak kreta elok2 nnt senang nak hantaq anak p sekolah hehehehehehehehehe

liya alia said...

@heidi shafiq : sama la macam moto dulu... mula2 dapat lesen syiok jaa nak keluar bawak moto... skunk ni malas memanjang.. suruh orng lain ja bawak

liya alia said...

@fz27 : hamboiiiiii.. laki takle antaq anak p sekolah ka ?? gpon keja pompuan layan suami ja.. hahahaha

tiefazatie said...

chaiyok2!hihi..adeh..ayat air mata berjurai teu xleh blah la..hihi

SoLy SoLicious said...

bse la bru dpt lesen....

rara pinkmafia said...

hati-hati drive dear.biasa kan sllu tgk cermin belakang.mula2 dpt lesen jgn drive laju2 sgt k.

liya alia said...

@tiefazatie : hahaha.. saja nak hiperbola sikit.. hhehe

liya alia said...

@soly solicious : tu la pasal.. baru dapat lesen ayah dah nak jadi pro2 plak.. hehe

liya alia said...

@rara pinkmafia : thanks dear.. kadang2kan nak tengok cermin belakang pon takot.. nanti langgar orang depan pulak.. besala amator

MOH. Aris Taufik said...

aku bingung membaca bahasa malaysia... :D

Sekamar Rindu said...

salam...


tahniah..kerana mendapat lesen kete..

epics said...

hehehe. tahniah2. takpe. biasa lah tu kena marah. epics pun dulu kena marah mama jugak. tapi sekarang dia dah ok dah. hehehe. :D

liya alia said...

@mohd aris taufik : uikkkksss.. tak paham bahasa malaysia ??? dari mana kah anda ?? heehe

liya alia said...

@sekamar rindu : wasalam.. thankssss

liya alia said...

@epics : kamo kena marah dengan mama saya kena marah dengan ayah.. tebalik suda.. haha