Thursday, 4 August 2011

mandi tepung

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

wah wahhhh.. entry kedua untuk hari ni nampaknya.. gila rajin aku.. haha
baru buat dua entry dah nak membongak kan.. nisa si suka taip tu kemain banyak ja entry dia tiap tiap hari.. steady ja.. sebab tu hari hari aku wajib baca blog dia.. sebab blog dia tak pernah kecewakan aku..
asal aku buka entry baru, asal aku buka entry baru, asal entry baru ja aku buka..

aku tengah kesorangan ni.. tunggu masa and tunggu mak aku nak masak untuk bebuka jap  lagi nih..
bila sorang sorang ni bosan pon ada la jugak kan.. nak makan pon tak boleh.. puasakan..
kalau tak dah lama aku makan salad buah duduk tebongkang depan tv tuh.. perghhh...
syioknya laaa makan buah sejuk sejuk sambil tengok tv.. yummmy yummyy !!
dah dah nanti boleh batal puasa nih kalau lama lama dok pikir benda alah tu.. hehe

tetiba ja aku teringat kawan kawan aku dekat UMP... sebab tu yang nak buat entry nih..
aku ingat lagi baru sebulan aku masok UMP then birthday aku yang ke-19..
sedih pon ada jugak sebab jauh dari family enn.. mak ayah adik abang telefon wish ja dekat aku..
takde dah makan makan besar macam selalu..

even baru sebulan aku kat UMP tu aku dah ada kawan kawan yang superb lahhh..
memang terbaik la kan.. diorang semua ingat birthday aku..
aku tak tahu la diorang ingat or encik facebook yang ingat kan diorang tuh.. hehe
tapi apa apa pon cara diorang raikan aku memang aku takkan lupa sampai kapan ponnn.

first time aku diraikan dengan tepung sampai macam ni la jadinya rupa aku tuh

habis kotor gila lah baju aku.. jenuh jugak la nak membasuh lepas tu..
aku tak expect langsung diorang nak buat macam ni sebab time ni kitorang suma kuar jalan jalan lepak kejap..
lepaskan tension sebulan dah teperap kat UMP tu..
besides birthday aku pon time tu dah lepas 10 hari dah... 

semua ni kawan kawan aku lah.. diorang ni memang gila gila..
bayangkan baru sebulan kenal dah kena macam ni..
tapi aku happy la time ni.. tak dapat sambut dengan family tapi kalau ada kawan kawan macam ni kira berbaloi baloi jugak kan.. :)

aku memang sayang diorang suma lahhh :)

liya cakap : umur 19 boleh la buat macam ni.. umur dah 20 tak boleh dah buat macam ni kena matang.. hahaha :)


10 comments:

zOeY zAu YaH said...

adat kalau dgn kwn2..tepung time bsday mmg x leh dipisahkan hehe

liya alia said...

@kak zoey : dah penah kena jugak la gamaknya cakap macam ni kann. hehe

shahniz said...

ish2..bgus lagi kna baling tepung.. klo kitee ayer longkang + kuah makcik kantin yg diperam seminggu dua.. boleh muntah saper yg bau.. yg kna badan berkurap trus..huhu .. nie mase kat matrik laa..

zOeY zAu YaH said...

x penah tp mmg dh adat dah haha..

Khuzrin Kamarudin said...

Heh... kami lagi hebat.. kena baling telur... (-_-")

liya alia said...

@shahniz : yucks !!! tak dapat nak bayangkan.. boleh muntah tu.. heeeeee

liya alia said...

@kak zoey : aah kan.. selalunya macam ni la.. tambah kalau mmg dok asrama dgn kawan kawan

liya alia said...

@khuzrin : iskkkk.. telur busuk kot.. tp lagi syiok kalau baling telur pastu baling tepung plak.. heee.. macam nak bt kuih plak

Sarah Mohd Saleh said...

epi belated bupday babe..penahjugak kene camni.mle dilyn kte bek2 pastu dlm diam sgala mcm snjata dibaginya kat kite.wuwuw.but sgt fun and terharu lahh.heh

liya alia said...

@sarah ms : thanks dear.. sama la.. layan bukan main nak begambar bagai.. pastu tepung dibaginya.. pape pon mmg enjoy habes laaa