Friday, 10 February 2012

lipas oh lipas. benci sunggoh aku dengan hang !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

tadi masa time tengah syiok syiok dok mengusha awek awek cun dan pakwe pakwe hensem malahan katang tetiba perut buat hal lah pulak. biasala lepas balik pasar malam kan. padan la. kat pasar tadi semua benda jumpa semua aku bedal. mana tak meragam perut. 

masalahnya aku ni takut nak berry malam malam ni. uishhh. idok le. bukan aku takut macam budak budak tu. tapi aku takut lipas. aku taw dah. jamban rumah aku memang port terbaik lagi mables untuk lipas lipas buat maksiat. benci aku ! potong stim aku nak berry. kalau takat nak berry biasa biasa takpa la. maunya aku nak tercerry berry sapa susah. haaaaa. mak aku jugak. jenuh nak menghalau lipas lipas ni untuk aku. heeeee

sebelum kejamban bermonolog dalaman sebentar{monolog dalaman tu yang cakap dengan diri sendiri tu kan.dah lupa pulak bahasa melayu time form 4 form 5 dulu. heee}

ishhhhh. sakit pulak perut aku ni. awat tak sakit esok ja ntah. awat nak sakit sekarang. tak taw ka sekarang dah pukui bopa. mesti ada lipas dalam jamban tu. haaaa.. juruih ayaq dulu la dalam jamban tu. kalau takdak lipas boleh la nak berry dengan aman (^^,)

sekali hambek hang. aku juruih ayaq ja dalam jamban tu keluar la dua ekor lipas jatuh dalam lubang jamban. hampeh. nak dating pon pi la cari jamban rumah orang lain. takmaw la jamban rumah aku. pelissss. mak aku tidoq tak boleh nak halau hangpa. dah terbantut aku nak berry. simpan esok ja. huh !

hoi lipas aku search hang kat google pon naik meremang bulu roma aku.  huhu

liya cakap : tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lipas !

2 comments:

Anonymous said...

seriously..i hate cockroach too..=D

liya alia said...

@cik anon : kannnn. mmg ramai tak suka menatang ni. geliiii