Sunday, 25 March 2012

i won't eat ??

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

 

ahaaa ! kalau tengok ja tulisan " I WON'T EAT " tu mesti hangpa dok ingat aku nak dietkan. pastu mesti ada orang yang dok cakap cakap kejadahnya minah ni takmau makan bagai. dah kerepeng kot. aneroxia ni..

dushh dushh !! aku tumbuk hangpa kalau hangpa cakap macam tu. hahaha.. ekceli aku dah buat satu experiment keatas diri aku sendiri. apa akan jadi kalau aku makan banyak and apa akan jadi kalau aku makan sikit. disebabkan dalam bilik aku ni memang ada penimbang  so experiment ni sangat senang untuk dijayakan. hoyehhh !

hari tu aku ada makan nasik sepinggan berlaukkan dua ketul ayam. kuih kuih 3bijik. burger malaysia sebijik. air buah giant glass satu. roti hotdog sebijik. pisang 4bijik. bihun sup semangkuk. kira memang dari pagi sampai la ketengah malam dalam mulut aku ni tak penah sunyi la. ada ja benda yang aku nak melantak. then dengan excitednya nak pegi la timbang berat untung untung naik 5kilo kan. tapi amat mengecewakan bila berat aku dari 40kg jadi 40.5kg ja. cehhhh. hampehhh ! penat taw aku melantak melantak dan melantak tadi. 

then esoknya tu aku macam takda mood nak makan banyak banyak. aku makan sepinggan nasik dengan air sirap segelas. balik bilik timbang berat naik kot ! sekilo ! dari 40.5kg jadi 41.5kg. what the heck ! 

so aku ni takle makan kah kalau nak merasa naik berat badan. kawan aku cakap kalau makan sikit badan tak bekerja. takda benda nak bakar dalam badan so berat la kita. bila makan banyak badan bekerja keras tu yang berat dok tak naik naik tu. betoi ka teori kawan aku tuh ??? aku pon taktaw. hehehe..

liya cakap : gila apa sampai tak makan kan. huishhh. hilang nikmat dunia tuuuu :)

4 comments:

oppaayie said...

kurus kering dah xkan nak diet g kan??haha nanti terbang ditiup angin..hihi

liya alia said...

@ jub : aku tumbuk hang. kan aku dah cakapppp. bukan aku nak diet. tapi kalau aku makan banyak berat aku tak naik naik. haishhhhh

misz nano said...

angin dalam badan la yg buat berat kita naik klu x mkn . aku da tnya doctor da ... so better mkn je mcm biasa . its better klu dpt mkn ikut time 3kali sehari :)

liya alia said...

@misa nano : owhhhhh. sebab angin rupanya. kalau kentut banyak2 agak2 turun tak berat badan. hahahah