Sunday, 6 May 2012

cabaran 10 hari: hari 3 ^^,

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Eight things that annoy you.

 pompuan yang tegedik melebih lebih. hey you ! annoying taw tak. pompuan normal lah gedik. tapi sikit sikit sudah lah. jangan nak over dos pulak. kaki nak ? HAHA !

 laki yang merokok tu silakan la merokok. tapi tayah la nak hembus hembus asap depan aku. abeh macho la buat macam tu ? puiii. haram tak. nak mati, mati sorang sorang la

 yang ada pakwe tu tayah la nak berdating doplohpat jam. aku bukan jeles sebab aku takda pakwe. absolutely tak ok. langsung tak jeles. tambah tambah yang satu tempat stady tu. sokmo nak jumpa. aku pon pernah merasa kapel satu tempat study. tapi takda la sampai setiap masa dating. ni tak, lepas kelas dating. lepas solat dating. nak lunch dating. nak study dating. muka hangpa dua ja la dok nampak kat mana mana. nak muntah dah aku tengok. dah tak tahan sangat ka hape ni ? mohon kawen dengan segera. pliss. bhaha

 bila kapel tak hingat dunia. sikit sikit pakwe. asyik asyik pakwe. suma pakwe. pakwe pakwe pakwe. tapi bila susah kawan ni jugak la yang cari. asal tak cari pakwe dunia akhirat hang tu. lebihkan pakwe sentiasa. tapi bila tedesak, susah, takda plak nak tehegeh hegeh kat pakwe. kenapa ? annoy dengan orang yang bila susah baru taw kewujudan kita. hampeh siot !

 orang yang time tengah buat assignment sibok pulak nak buat keja lain. jenis ni pon menyusahkan hidop jugak. kalau assignment tu hang sorang yang punya lantaklah. yang berkumpulan tu tolonglah lebihkan assignment tu dulu. ni tak, nak skype lah. nak ym lah. nak begayut dengan balak lah. adoyaiiii. kita pulak kena tunggu dia buat keja keja lagha tu. bila tak taw mula la gelabah nak banyak banyak tanya. lesing kepala baru taw 

 bila kapel doplohpat jam nak cerita pasal pakwe dia. pakwe dia la sweet pakwe dia la hensem pakwe dia la pandai. anoyoyoyo. sweets sangat nak puji pakwe sendiri. tapi kalau dah selalu aku pon muak jugak nak dengaq weh. astro pon banyak channel taknak bagi penonton bosan. hang tu tolong banyakkan sikit topik nak sembang. jangan sokmo cerita pasal pakwe hang jaaaa. nanti suma orang bosan dengan hang. seriyes.

 kena puji cantik sikit, satu alam hang nak kasi taw. pastu suma benda hang buat nak kena control. nak kena cover. yelahhh. takut ada mamat mamat usha kan. kalau cantik natural takpa. ni setakat cantik sebab sekilo bedak kat muka dok betempek baik tak payah. 

 henpon sokmo dekat tangan. sokmo begayut sokmo texting. adoyaiii. naik rimas aku tengok. ni jenis yang tak boleh hidop tanpa henpon ni. ntah ntah nak berak pon angkut sama henpon tu. nak makan henpon kena ada. bangun tido capai henpon dulu. ni kes dia bajet dia sorang ja ada pakwe la tuuu. leceh betul. harap harap biar henpon dia rosak. bhahaha :p

liya cakap : baru perasan aku banyak annoying dengan pasangan pasangan bercinta yang over reaction. tak kawen depa ni taktaw la. bercinta macam nak rak. ehh. aku tak tujukan ke sesapa. tapi kalau terasa bagus la. ambik buat panduan. mihmihmih :D

8 comments:

Faza said...

HA-HA setuju sgt.. annoying gak ngan pompuan gedixxx terlebih :D

liya alia said...

@Faza: gedik secukup rasa sudah lah. ni melampau lampau. bagi tangan baru taw. haha

mugmerah said...

hahaha. hamboi. hentam couple plak dia.. kikiki. btw betul jgak. dkg2 kawin blom tp bercinta tu melampau2..

liya alia said...

@mugmerah : hahaha. bukan selalu nak hentam2 ni. dah over sangat. biasa2 sudah. kan kan

Awan Nina said...

masa baca tu pon aku duk kata dah dalam hati yang hang duk annoy kat yang kapel jaa . last last kat bawah tu hang pun dah mengaku . hahahah . btw jgn terkejut ngan blog aku . meh la follow aku . priority to you as you become my first follower ever . banga lah sikit hang orang first aku bagitau nih . hah done following you <3 hang nak promote blog aku kat member hang pun boleh jugak >.<

liya alia said...

@aman nina : wahhhhh. aku baca wall post hg kat fb aku. jenuh dok pikiaq. tak paham apa. bila masok blog baru paham. tahniah dah ada blog. mihmihmih :D

Awan Nina said...

awan nina lah . apanyaa aman . thank you :)

liya alia said...

@awan nina : typo lah. nama aman tu nama kwn aku. haha