Tuesday, 1 May 2012

qabat bukit belakang universiti

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

nak habaq mai haritu aku pi qabat bukit belakang U aku. opppsss !! qabat tu ialah panjat la. ok ok macam ni. kira mendaki bukit. yess... gituuu. 

dah dua tahun hidop kat Ump ni baru ahad lepas bejaya panjat bukit tu. kira ok la at least dah penah panjat.
bapak ahhh. memang penat wa cakap lu panjat bukit tu. tambah tambah orang macam aku ni. dah la jogging ka besenam ka memang malas tahap cipan. tetiba pi panjat bukit yang memang tinggi gila tu. and yang penting tak warming up dulu. excited sangat la katakan. melampau betul. nasib tak kejang kaki ka hape kan.


alahhh. mesti hangpa semua dok tebayang aku jalan dalam hutan rimba merimbun tu kan. tak lah. atas bukit tu dah memang sedia ada jalan. senang la. tak sesat. tak kotoq. 

ehhhh. jangan ingat dah ada jalan lurus tebentang luas depan mata kira senang la nak sampai puncak kan. susah. mana ada jalan senang dalam hidop kita even jalan tu lurus depan mata kita kan. kena la usaha lebih sikit. hehehe

jalan tu memang la lurus tapi turun naik turun naik turun naik. sakit pelipat lutut lenguh dok bejalan. rasa macam dah nak tecabut. sakit still rasa sampai hari ni. nasib baik la aku sakit kepala lutut ja. kawan kawan aku semua sakit pinggang la sakit buku lali la. 


ada sorang kawan aku ni sampai nak nanges sebab tak larat sangat. kesian dia. kami semua paksa jugak dia naik kat atas puncak tu. hahaha. kejam sunggoh !


alaaa. gambar kualiti tak tinggi. guna camera henpon saja. tapi nak taruk jugak sebab nak tunjuk pencawang belakang tu. pencawang tu bukti bahawasanya aku dan kawan kawan aku dah berjaya menjejakkan kaki ke punjak bukit sulai. yeayyyyy !!!!!!!

seronok sangat aku kan. yelahhh. sapa sapa students ump dia taw la sebab apa aku best sangat. sebab pencawang tu memang betul betul kat puncak bukit. hanya students ump saja yang taw betapa tingginya bukit tu. bayangkan pukul 7pagi naik pukul 1petang baru turun. aku dah sampai puncak kot ! uolllsss jangan jeles. HAHA !


liya cakap : nanti nanti kalau rajin boleh pi lagi. kalau rajin la. buat masa ni dah serik. takut tengok bukit tu. penat ! ahaha

4 comments:

Fz27 said...

tu dia, p qabat bukit... tak lapaq ka kui 1 baru tuqun

liya alia said...

@Fz27: bawak bekai roti. tapi haramm tak makan pon. dok minum air ja lebih. sampai turun pon dok cari air lagi. beringgit duit habeh beli air ja. hahaha :D

penyu terbang said...

oi ada sujen! hahaha

liya alia said...

@penyu terbang : kan aku udah bilang, pakwe mu si sujen jugak ikot sama. bhaha