Friday, 13 April 2012

berakhir sudah :(

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

" I heard that you're settled down
that you found a girl and you're married now "

sumpah sedih bila tengok hang ada perasaan dengan perempuan lain. tapi aku taw aku takle buat apa pon. kalau hang tak suka aku, aku takle nak paksa suruh hang suka aku pon kan. sayang kan takle nak dipaksa paksa. nampak tweet jiwang hang kat twitter, aku sedihhhh sangat sangat. tu baru dalam twitter kalau aku tengok depan mata boleh nanges kot *over*.haha. aku harap one fine day hang boleh suka aku sebab banyak sangat harapan yang hang bagi dekat aku. but now aku taw benda tu takkan terjadi. 

" Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too "

aku harap satu hari nanti aku dapat jumpa orang lain yang dapat memenangi hati aku macam hang even hang tak pernah buat apa apa pon still i fall for you. aku taw aku ni takde langsung ciri ciri perempuan yang hang idamkan. so now, hang dah jumpa perempuan idaman hang aku harap yang terbaik untuk hang. hang gembira aku gembira even that's hurt me a lot. hang doa yang terbaik jugak untuk  aku. 

" perempuan: jangan jadi MURAH, senang DIMILIKI senang DIBUANG "

aku rasa ni memang masa sepatutnya aku tak jumpa hang tak dekat dekat dengan hang. untuk kebaikan aku.
aku tak nak jadi peremupuan murah.

pesanan buat yang bernama wanita ~

SILAPNYA SEORANG WANITA

 Bila dia percaya, maka dia
TERLALU PERCAYA...

 Bila dia menyayangi, maka dia
MENYAYANGI SEPENUH HATI...


 Bila dia memberi, maka dia
akan BERIKAN SEGALA-GALANYA..


 Kerana itulah, apabila
BERHADAPAN dengan SEORANG
LELAKI... wanita perlu BERHATI-HATI


♥  janji manis di bibir...
mungkin menjadi SEMBILU yang
akan MENGIRIS HATI bertahun
lamanya, impian dan harapan indah itu... 
mungkin menjadi 
SELUMBAR yang MELUKAKAN... 
makanya


 SELAGI BELUM PASTI...
jangan memberi sepenuh hati,
selagi belum memiliki dan di
miliki SECARA HALAL dan SAH...
JANGAN MEMBERI segala-galanya,
bila kita mudah memberi... maka
kelak nanti kita akan SANGAT
SUKAR MELEPAS PERGI.


pesanan buat yang bernama lelaki ~

♥ Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.

♥ Jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.

♥ Jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti.

♥ Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya.

♥ Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya.

♥ HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya 



“antara lelaki dan perempuan cuma ada istilah kawan. tiada kawan baik, kawan rapat, kawan paling disayangi dan sebagainya. kerana jika ada tambahan pada istilah kawan itu ; pasti ada masalah - salah satu dari mereka akan tergelincir suka!”



liya cakap : "salah satu dari mereka akan tergelincir suka !". 
SOMETIMES IT LASTS IN LOVE, BUT SOMETIMES IT HURTS INSTEAD

2 comments:

cik najihah said...

lepas ni jadi pompuan yang berhati keras :)

liya alia said...

cik najihah : aku cuba berhati batu sekeras kerasnya lepas ni. huhu