Monday, 16 April 2012

fun at the peak !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

kalau sebut fun at the peak ! aku rasa ramai jugak taw aku nak cerita pasal apa kan. 

selamat datang ke GENTING HIGHLANDS !!!! ahhhh terujaaaaaa
yeayyy !!!! haritu aku pegi GENTING HIGHLANDS.  haaaa. GENTING HIGHLANDS beb ! eehhh awat hang excited sangat kan. genting ja pon. excited macam dah sampai korea ja. exceli aku memang gila gila punya excited sebab aku dah rancang nak pegi genting dari aku sem satu kat ump ni. tapi harammmm. sokmo takjadi. skunk dah sem empat baru jadi. memang excited la. dah lama pendam gian dan ketagihan nak pegi genting tu almost dua tahun. hehee..  

yang bestnya duit aku tak banyak habes pon. aku bajet dalam 2ratus pegi sana. disebabkan aku seorang yang tersangatlah pandai berjimat dan mengkedekutkan diri sendiri makanya aku habes tak sampai 150 pon. duit banyak habes dekat tiket bas ja. wahhh. sangat pandai aku berjimat.

pagi pagi dah makan mekdi. ni memang nak cepat gemuk namanya aku ni.
dari ump naik bas pukul satu pegi pudu. sampai pudu empat pagi terus masuk mekdi makan. habes takda benda nak buat. pudu pon tak bukak lagi. banyak sangat orang orang asing. naik gerun jugak aku. rasa macam ada kat negara indonesia pulak. hehe 

bukak ja pudu terus serbu surau. nak cepat. nanti telekung habes. lambat aku semayang lambat la aku nak beli tiket pegi genting pulak kan. busuk punya perangai budak sorang nieh kan. haishhh..

dalam gondola pon berani begerak sana sini. takpe nak posing punya pasal. apa pon bole :)
sampai genting pukul 8.30 pagi. genting tu macam kami yang punya. langsung takda orang lagi time tu. hujan rintik rintik pulak. patah semangat kejap. semua mainan pon tak jalan time tu. so jangan buang masa. snap la picture banyak banyak fastest ! fastest !

kereta classic yang cumil. kami pon cumil ^^
teddy tu banyak sangat. bila nak merasa orang bagi teddy  besar besar ni  -__-'
belakang kami tu hotel first world. ahhh mustahil tak taw. ramai yang taw la hotel warna pelangi ni.
kami kawan baik. kawan selamanya :)
ehh asal plak nampak beg tu. kantoi sudah guna self-timer
diorang kiss kiss pulak. malu i tengok. teehee
kabus tebal owhh. sejukkkkk gila ! tapi steady ja aku tak pakai sweater. hebat kan
chocolate wonderland :))
pentas masa. :p
belakang tu ada chocolate strawberry. yummmyyyy 
even hujan hujan pon almost semua benda dalam tu aku main taw. ehhh rugi la kan pegi jauh jauh tak main semua kan. ohh tapi yang mainan yang agak slow tak rancak tu aku tak main lah yeee. hehe. bajet ! 

senyum dulu sebelum masuk rumah hantu. padahal takut !
pirate ship. tobat taknak naik dah lepas ni. nak muntah ! 
corkscrew. tutup sebab maintanance. kecewa sangatttt
flying coster. dah macam spiderman dah aku terbang terbang. tapi best. 2 kali naik. hehe
sungai rejang flume ride. habes basah baju naik benda alah ni.
the most mencabar space shot. aku naik 2 kali. rela beratur berjam jam. haha
boat show. lenguh kaku kayuh. kecik peha sejengkal. blueekk. haha
banyak lagi mainan yang aku main. disebabkan kaki posing maka bateri camera pon kong. rosak mood. takle snap banyak banyak lagi. sedeyyyy !

liya cakap : eh eh terlebih gambar pulak. tolong jangan jeles ok. haha :)

10 comments:

-SUPERGIRL- said...

best nyeeeee ! tak kesampaian lagi nak ksane :((

liya alia said...

@supergirl : bagi kesampaian jugak. seyes best. tambah tambah pegi dengan kawan kawan. enjoy habess. thumbsssss up !

JUBREY MUSREY said...

x ajak org pon...huhu xpa..next sem..its my turn..hahaha

zazi arshavin said...

KOYA GLER MU HAHAHA

zazi arshavin said...

koya gler mu hahahaha

liya alia said...

@ jubrey : nak ajak cmna. haritu nak pegi sunway hang tu. tobat2 xdak duit dah kan. haha

liya alia said...

@ zazi arshavin : bluekkk. mu tu jeles. mu kata rancangan aku xkan ja. see see jadi molek. hahaha

JUBREY MUSREY said...

ala bestnya g genting..huhu

zOeY zAu YaH said...

bestnya pi genting..

liya alia said...

@zzy : seriyes best. xtipu ! hehe