Friday, 27 April 2012

cabaran 10 hari: hari 1 ^^,

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

 Ten random facts about yourself.

♥ tak suka sayoq. harap maklum. segala jenis keturun sayoq sayoq dalam dunia ni aku tak makan. yucks !

♥ tak suka binatang terbang terbang yang huduh. bhaha. burung ka rama rama ka aku boleh terima. aku paling benci lipas. boleh histeria kalau nampak lipas dok kembang kembang sayap ni. 

♥ sangat suka suka dan suka warna hitam. dalam lemari kat rumah dengan dalam loker kat ump ni banyak baju warna hitam. maybe sebab aku rasa warna tu ja suit dengan kulit aku yang tak berapa nak putih kan. sob sob

♥ pencinta kucing yang setia. kalau nak tidoq mesti nak angkut kucing duduk celah ketiak sekali. 

♥ tidoq mesti kena posisi foetus. kalau tak begulung susah aihh nak tidoq.

♥ kalau nak suruh aku buat keja rumah suruh la apa saja. masak, kemas rumah, basuh baju boleh dikatakan semua dah pakar. tapi jangan suruh lipat kain dan baju baju. bukan tak pakar. tapi malaih. baru pegang baju nak lipat, menguap sampai meleleh air mata. haha !

♥ hantu durian, hantu pisang. kalau dapat durian memang tak mau kongsi dengan sapa sapa. semua nak pulun sengsorang. pastu dekat u hari hari kena makan at least sebijik pisang. kadang kadang nasik pon tak makan sebab kenyang makan pisang. u mana ada jual durian kan. kalau ada jual mesti wajib makan sebijik durian sehari :). 


♥ suka milo ais. sokmo nak minum milo ais ja. kalau ada orang mai rumah pon aku nak jamu milo ais saja. sapa suka milo ais mai la rumah aku. dapat minum milo ais free. milo ais mahai owhh la ni.


♥ aku lagi layan lagu rock dari lagu yang jiwang meleret leret tu. lagi rancak muzik lagi aku suka. pastu guna volume maximun. perghhh. best !


♥ makan dah banyak. habeh duit dekat makan beringgit ringgit. tapi berat tak naik naik pon. makin makan banyak makin ramai orang panggil lidi. hampeh tol !!


liya cakap : settle hari 1. berjaya !!! :)

4 comments:

~~oOpEt~~ said...

waa.. fakta gitu :)

liya alia said...

@~~oOpEt~~ : yes. sememangnya fakta belaka. hehe

aima said...

milo ais ser...........dik, belajar belajar la makan sayur sbb tubuhmu yg lidi tu perlukan sayur...khee, baru jd balak...khee

liya alia said...

@aima : bhahahaa. kan dah kena panggil lidi se das. dah cuba belajaq makan. tapi xle terima. susah. heeee
terungin jugak nak ada badan macam balak. kahkahkah